Afbeelding
woensdag 9 juni 2021

25.000ste reiziger voor buurtbus Waterland

Hilde Postma

Buurtbusvereniging Waterland heeft de 25.000ste reiziger verwelkomd op lijn 419. Voorzitter van Buurtbus Waterland Lou Bommer is blij met de mijlpaal: ´Het is geweldig dat we al zoveel mensen hebben kunnen vervoeren met de buurtbus. Onze vrijwillige chauffeurs spannen zich enorm in om mensen elke dag te vervoeren.´

Lou Bommer heette Lonneke van Vliet dinsdag van harte welkom op halte Swaensborch. Zij was de 25000ste reiziger in de Buurtbus. Eigenlijk was het behalen van deze mijlpaal eerder verwacht, maar door de coronacrisis duurde dit  – zoals zoveel andere zaken – wat langer.  Maar nu de reizigers na de laatste versoepelingen gewoon weer helemaal gebruik kunnen maken van het ov, neemt het aantal reizigers weer langzaam toe en is dit mooie reizigersaantal 8 juni bereikt.

Sinds 2015

De Buurtbus is sinds 2015 actief in de gemeente Waterland. In oktober 2020 werd hij voorzien van cabineschermen. De bus verbindt de verschillende dorpskernen in Waterland Oost. Dit betekent voor de inwoners van deze kernen dat ze ook gemakkelijk naar ‘gewone’ bushaltes in Broek in Waterland, Ilpendam en Monnickendam kunnen reizen. Met één overstap zijn daarmee ook Edam-Volendam, Purmerend, Amsterdam en Hoorn bereikbaar. Ook verschillende sociale werkplaatsen, verzorgingstehuizen en het ziekenhuis zijn bereikbaar door de inzet van de Buurtbusorganisatie.

Dankzij de vrijwilligersorganisatie, EBS en de Vervoerregio

De vrijwilligers van de Buurtbusvereniging rijden lijn 419 dagelijks door Waterland. EBS zorgt voor de bus en de dienstregeling. De Vervoerregio Amsterdam maakt de buurtbus financieel mogelijk. De Vervoerregio zet zich al jaren in om het openbaar vervoer ook in kleinere woonkernen in stand te houden. Een fijnmazige voorziening, zoals de Buurtbus Waterland, speelt hierin een belangrijke rol.

Van links naar rechts: Niek Zwaag van gemeente Waterland, Lou Bommer, voorzitter van de buurtbus vereniging Waterland en Lonneke van Vliet, de 25.000ste reiziger van de buurtbus.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?