Afbeelding
donderdag 21 maart 2024

Stichting HeenenWeer brengt ouderen in Buitenveldert dichterbij de buurt

Niels Boszhard | Vervoerregio Amsterdam

Op vrijdag 15 maart werd een mijlpaal bereikt voor de bewoners van Buitenveldert. De buurt verwelkomde met open armen de uitbreiding van Stichting Heen Weer, een organisatie die zich toelegt op het faciliteren van transport voor oudere buurtbewoners die moeite hebben met mobiliteit. Deze uitbreiding betekent niet alleen een grotere reikwijdte van de diensten van de stichting, maar ook een verbetering van de levenskwaliteit van vele ouderen in de buurt.

Buitenveldert, kent een aanzienlijke populatie van oudere inwoners die worstelen met mobiliteitsproblemen. Velen onder hen zijn niet meer in staat om zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer en ervaren belemmeringen bij het deelnemen aan activiteiten buiten hun directe woonomgeving. Voor deze groep vormt Stichting Heen Weer een welkome oplossing.

Het concept is eenvoudig maar doeltreffend: een groep toegewijde vrijwilligers staat klaar om ouderen te helpen bij het bereiken van hun bestemmingen tegen een betaalbare prijs. Of het nu gaat om een bezoek aan de kapper, een afspraak bij de huisarts of een gezellige bijeenkomst in de lokale bridgeclub, de vrijwilligers van Heen Weer zorgen ervoor dat geen enkele activiteit buiten bereik blijft.

Het feit dat Stichting Heen Weer haar werkgebied heeft uitgebreid naar Buitenveldert, is niet alleen een belangrijke stap voor de ouderen in die buurt, maar getuigt ook van solidariteit en samenhorigheid.

Het succes van deze uitbreiding is mede te danken aan de steun van de Vervoerregio, de gemeente Amsterdam en het stadsdeel Buitenveldert, die gezamenlijk bijgedragen aan het realiseren van deze belangrijke stap voorwaarts. Door samen te werken met de gemeente Amsterdam en het stadsdeel Buitenveldert, heeft de Vervoerregio laten zien dat zij zich inzet voor inclusiviteit en toegankelijkheid voor alle burgers, ongeacht leeftijd of mobiliteitsniveau.

In een tijdperk waarin eenzaamheid onder ouderen een groeiend probleem is, is de rol van initiatieven zoals Stichting Heen Weer van onschatbare waarde. Door praktische ondersteuning te bieden en een gevoel van gemeenschap te bevorderen, vervult de organisatie een cruciale rol bij het versterken van de veerkracht en het welzijn van ouderen in onze samenleving.

Het gevoel van trots overheerst op de prestaties van Stichting Heen Weer en haar vrijwilligers. Laten we samen blijven streven naar een inclusieve en ondersteunende omgeving waarin iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, de kans krijgt om volledig deel te nemen aan het leven in de prachtige buurt van Buitenveldert.