Afbeelding
donderdag 6 augustus 2020

Werkzaamheden Amstelveenlijn in beeld

Hilde Postma

Deze week kreeg het projectteam Amstelveenlijn bezoek van burgemeester Tjapko Poppens. Op vrijdag 7 augustus gaat de rotonde bij Sportlaan helemaal open; vandaag vast een kijkje hoe get geworden is. Vanaf maandag 17 augustus start de test- en oefenperiode voor de trams. Dan zijn tussen Ouderkerkerlaan en het opstelterrein regelmatig de nieuwe trams te zien!

Op maandag 3 augustus nam burgemeester Tjapko Poppens een kijkje bij het werk van de Amstelveenlijn. Bas de Jong, Felix Paleari, Wendy van der Meulen en Fred Vaes vertelden over het werk.

Foto: Lilian Aarts

VITAL voert nog wat straatwerk uit en plaatst de lichtmasten bij Sportlaan-oost. Op vrijdag 7 augustus is de rotonde helemaal open. Ook de afsluiting bij de Maarten Lutherweg is dan voorbij. De fietspaden langs de Beneluxbaan zijn uiterlijk vrijdag 14 augustus open. De fietsdoorsteek bij de Mont Blanc komt vanaf dan te vervallen.

Foto: Gé Dubbelman

De rotonde bij Sportlaan ziet het er al heel anders uit dan een jaar geleden.

Foto: Gé Dubbelman

De testtram voor halte Poortwachter. Nieuwe wissels, de bovenleiding en haltes zijn al eerder getest. Vanaf maandag 17 augustus start de test- en oefenperiode voor de trams. Vanaf dan kun je ook tussen Ouderkerkerlaan en opstelterrein de nieuwe trams regelmatig voorbij zien komen.

Foto: Gé Dubbelman

En ook het opstelsterrein is al door de 15G tram bezocht.

Foto: Gé Dubbelman

Heeft u vragen? Stel ze hier.

28 augustus 2020 | 10:46

johan siemons

even via een omweg….bij het aanklikken van “maatafspraken…” ( het item van vandaag ) komt tekst “file not to found”

24 augustus 2020 | 10:42

anoniem

Zowel de Combino als 15G zijn een 100% lagevloertram. Voor zover ik weet heeft de 15G geen lagere instap.

22 augustus 2020 | 18:29

Fred van Ommeren

Dank voor het antwoord inzake toepasbaarheid op de IJburg-lijn (26). Dus het voordeel van deze Amsteltram is dat je lagere instap hebt en aan beide uiteinden een besturingscockpit. Verder niet… Dus daarom niet nodig op lijn 26 naar IJburg.

19 augustus 2020 | 10:15

anoniem

Op die vraag heb je al antwoord gekregen Fred:

De nieuwe trams kunnen overal in Amsterdam rijden. Ze hebben alleen niet meer capaciteit en zijn ook niet sneller dan de Combino’s die op lijn 26 rijden.

13 augustus 2020 | 18:34

Fred van Ommeren

Is die Amstelveentram ook in te zetten op de IJburg-lijn? Lijkt me een betere (snellere en langere) tram.

7 augustus 2020 | 10:44

anoniem

De fietspaden zijn vanaf 14 augustus weer open. Dankjewel, dat is informatie die nergens anders te vinden is. Dat de fietspaden gesloten zijn staat trouwens ook nergens

Wil je dit bericht delen?