Afbeelding
zaterdag 4 april 2020

Werk Amstelveenlijn gaat door ondanks coronacrisis

Hilde Postma

Op de bouwplaats van de Amstelveenlijn wordt ondanks de coronacrisis momenteel hard doorgewerkt. VITAL, de aannemer van de Amstelveenlijn, neemt extra maatregelen zodat medewerkers veilig hun werk kunnen doen.

Paashaas

Deze week ontvingen de medewerkers een chocolade paashaas met eieren en een paasattentie van wethouder Rob Ellermeijer, namens de gemeente. ‘Ik ben onder de indruk van de manier waarop iedereen doorwerkt met inachtneming van alle richtlijnen’, zei wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer). ‘Het is van groot belang dat het werk niet stil komt te liggen. Maar veiligheid staat voorop. De mannen en vrouwen op de bouwplaats zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de vernieuwde Amstelveenlijn eind dit jaar gaat rijden. Dit waarderen wij enorm. Vandaar dat wij ze even in het zonnetje zetten.’

Van links naar rechts: projectdirecteur Infra van VolkerWessels Aart Veldhuis, projectmanager Amstelveenlijn Carl Riechelman van de gemeente en wethouder Rob Ellermeijer: 'Tijd om de medewerkers in het zonnetje te zetten.'

Extra veiligheidsmaatregelen

Het kabinet heeft afspraken gemaakt met de bouw- en technieksector om te voorkomen dat de bouwsector stilvalt. In het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ staat hoe het werk op veilige wijze kan doorgaan. Dat is gebaseerd op basis van adviezen van het RIVM. Concreet betekent het dat VITAL-medewerkers ook tijdens hun werk voldoende afstand houden. Alle medewerkers dragen op hun jas een sticker met de tekst:  ‘1,5 meter afstand’. Ook tijdens instructies wordt de 1,5 meter afstand-regel in acht genomen. De werkzaamheden worden na elkaar in plaats van tegelijkertijd uitgevoerd. Er zijn extra schaftketen voor maximaal vier personen gehuurd. In de keet zijn mobiele washandunits geplaatst. Ook zijn er extra schoonmaakrondes voor onder meer toilet en deurklinken.

Volgende mijlpaal: opening Zonnestein

De halte en het kruispunt Kronenburg zijn begin maart geopend. De volgende mijlpaal in het project is de opening van Zonnestein in mei van dit jaar. Hierna volgt het kruispunt Sportlaan.

Opstelterrein

Ondertussen werkt VITAL ook hard door aan het opstelterrein. In de tweede helft van het jaar volgt het programma OTO (opleiden, trainen en oefenen). Dat houdt in dat de nieuwe lijn 25 eerst grondig getest zal worden. Daarna worden de huidige bestuurders opgeleid en vertrouwd gemaakt met de nieuwe lijn. Ook zullen er nieuwe bestuurders worden getraind en ingewerkt.

 

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?