Afbeelding
vrijdag 21 augustus 2020

Test- en oefenperiode Amstelveenlijn kan van start

Hilde Postma

Begin deze week heeft VITAL de traminfrastructuur weer overgedragen aan de projectorganisatie van de Amstelveenlijn. Hierdoor kan de test- en oefenperiode formeel van start. Dat is een mooie stap op weg naar de ingebruikname van tram 25 in december 2020. Op maandag 31 augustus vindt de overdracht plaats naar de eindbeheerder Eigendom en Beheer van Metro en Tram.

Onderdeel van de overdracht was ook een testrit over de baan tussen Stadshart en het opstelterrein.

Foto: Gé Dubbelman

Geen dienst. Wel opletten!

De komende maanden rijden er met regelmaat testtrams op de baan, ook tussen Ouderkerkerlaan en het opstelterrein. Dat wordt weer even opletten als u het spoor oversteekt en misschien weer even wennen aan de bijbehorende tramgeluiden.

Bij de overwegen in Amstelveen-Zuid staan tijdelijk borden om u even te herinneren aan het feit dat er af en toe weer trams rijden.

Foto: Gé Dubbelman

Circa 4 maanden testen en oefenen

Voordat de trams van lijn 25 in december 2020 met reizigers kunnen rijden wordt eerst alle nieuwe traminfrastructuur getest en het personeel van GVB gaat aan de slag met OTO: opleiden, trainen en oefenen. Zo worden de trambestuurders vertrouwd gemaakt met de nieuwe lijn 25. Deze test- en oefenfase duurt circa vier maanden en is nu dus formeel van start gegaan.

Op hoofdlijnen ziet de test- en oefenperiode er zo uit. Stap 1 is het mobiliseren van 'de boel'. In circa 2 weken tijd brengen alle betrokken partijen alles in gereedheid en rijdt er af en toe ook een testtram. Stap 2 is het testen van de technische infrasystemen begin september. In oktober start GVB met het opleiden van de trambestuurders en het testen en oefenen in de praktijk met de 15G trams. In december 2020 wordt tram 25 dan in gebruik genomen.

Nog pakweg vier maanden geduld en dan kunnen ook inwoners uit Amstelveen-Zuid de stad weer aan zich voorbij zien trekken vanuit de tram.

Foto: Gé Dubbelman

Heeft u vragen? Stel ze hier.

30 augustus 2020 | 11:44

anoniem

Ik heb een vraag:
Om de hoeveel minuten willen jullie tram 25 laten rijden?
Want ik kan me zomaar voorstellen dat veel mensen vanuit Amstelveen naar Station Zuid willen en daar snel willen overstappen op de trein, tram, bus en metro.
Mijn voorstel zou zijn om tram 25 elke 7,5 minuut te laten rijden en op Station Zuid langer te wachten om zo een aansluiting te bieden op andere trams, bussen en metro´s!

Wil je dit bericht delen?