Afbeelding
maandag 29 augustus 2022

Start werkzaamheden pontaanlandingen Zeeburgereiland

Quin Biervliet | Vervoerregio Amsterdam

Maandag 29 augustus starten de werkzaamheden aan de pontaanlandingen in de Sluisbuurt en op Sporenburg. De pontaanlandingen vormen een verbinding voor de tijdelijke pont die begin 2023 gaat varen voor een periode van 7 jaar.

Door Amsterdam.nl

Wat er gaat gebeuren

De aannemer werkt vanaf eind augustus tot en met december 2022 aan de pontaanlandingen. En voert het werk uit in 7 fases, om en om aan beide zijden van het water. De pontaanlandingen komen op Sluisbuurt en de kop van Sporenburg.

Hieraan wordt er de komende periode gewerkt:

  • Aanbrengen van een hellingbaan ter plaatse van de trap bij Tegelbergplein op Sporenburg en aanbrengen van een hellingbaan op de Zuider IJdijk bij de Sluisbuurt
  • Aanbrengen aanlandingen voor de pont Sporenburg en Sluisbuurt
  • Aanbrengen van een toegangsbrug om de pont aan te sluiten op de aanlanding Sporenburg en Sluisbuurt
  • Aanbrengen geleide werken (bouwwerk om tegen aanvaringen te beschermen) Sporenburg en Sluisbuurt

Bereikbaarheid en gevolgen voor het verkeer

  • Tijdens de werkzaamheden is het P.E Tegelbergplein voor een deel afgesloten voor voetgangers. Voetgangers kunnen via het voetpad van de straat P.E Tegelbergplein langs het werkgebied lopen

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf het water aangevoerd. Ook materiaal wordt veel vanaf het water aangevoerd. Dit voorkomt hinder.

Blijf op de hoogte

Volg de werkzaamheden en ontwikkelingen met de BouwApp. Via deze app wordt je snel geïnformeerd over dringende situaties. Je kunt via de BouwApp ook vragen stellen of suggesties delen met de omgevingsmanagers.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Peter Blummel of Sandra Takes via pontverbinding@amsterdam.nl

Klik hier  voor meer informatie.