Afbeelding
woensdag 7 november 2018

Ferry’s en iconen bij de Noord/Zuidlijn

Duco Vaillant

Nog niet zolang geleden bezochten Renske en ik, samen met Rijk Boerma van Mijksenaar, de Noord/Zuidlijn. In het filmpje was te zien hoe Rijk – aan de hand van een reis van station De Pijp naar station Rokin – uitlegde hoe wayfinding werkt. Na de montage bleef er nog wat materiaal over waarin Rijk antwoord geeft op de vraag waarom er geen Engels op de infoborden staat en vertelt hij over het gebruik van icoontjes in plaats van tekst. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 november 2018 | 20:34

Jan van Tol

@Aron  Van de zomer bezocht ik samen met twee vrienden van mij als Hagenaars de Noord-Zuid lijn om deze eens van dichtbij te zien (vooral de bijzondere stations) en er vooral mee te reizen.

   Wat ons direct opviel was het ontbreken van voldoende prullenbakken bij de open ingangen gezien de enorme hoeveelheid zwerfvuil wat op de grond lag.

   Het ontbreken van voldoende zitelementen voor mensen op leeftijd (zoals wij van + 60 jaar en ouder)

   Er werd die dag constant omgeroepen dat de Metro’s om de ZES minuten rijden, maar op de aanduidingsborden stond ACHT.    Ook is niet te zien hoelang de wachttijd is tot de volgende Metro.    Bij sommige stoplichten bij mij de regio is dat prima geregeld met rond het rode licht een cirkel van terugtellende LED-lampjes.  Duidelijk, overzichtelijk.

   Laten we het houden op “het zijn nog wat kinderziektes die overwonnen moeten worden.”     Volgend jaar in de lente doe ik, en misschien wel weer samen met mijn kornuiten, een nieuwe poging en misschien is dan al wat ons opviel opgelost.

   Zie bovenstaande opmerkingen als “opbouwende kritiek”, een kreet die ik me, van mijn leraar op school, eigen heb gemaakt.

   Met vriendelijke groet,   Jan van Tol.

8 november 2018 | 14:27

Elroy

Het is goed dat er voor eentalig Nederlandse bebording (niet “wayfinding”) wordt gekozen. De meeste Nederlandse begrippen voor het ov zijn voldoende internationaal om begrepen te worden. Het zou bijna storend worden als er naast Trein tussen haakjes (Train) komt te staan. Goed werk en ga vooral zo door. Ook de omroepen in de trams en metro’s zijn voldoende in het eentalig Nederlands.

8 november 2018 | 07:31

Waterlander

Op de blauwe borden op de perrons van CS staat nog een heel klein foutje.

Richting IJhal wordt verwezen naar spoor 7-15 (juist) Richting voorplein wordt verwezen naar spoor 1-6.

Spoor 6 wordt niet gebruikt als perronspoor.

8 november 2018 | 09:25

Duco

@Waterlander
Klopt! Voor de reiziger maakt dit uiteindelijk niet uit. Wellicht wel een leuke opdracht voor een speurtocht in Amsterdam. 🙂

7 november 2018 | 17:52

Aron

*ferry’s

7 november 2018 | 19:12

Duco

@Aron
Even kijken of jullie wel aan het opletten waren, ik heb het aangepast. 🙂

Wil je dit bericht delen?