Afbeelding
dinsdag 11 augustus 2020

Nieuwe fietsenstalling Rokin geopend

Hilde Postma

Op maandag 10 augustus wordt de nieuwe fietsenstalling onder het Rokin geopend. Deze ondergrondse fietsenstalling heeft een directe toegang tot het metrostation en biedt plek aan 260 fietsen.

De parkeerplekken in de Rokinstalling zijn een aanvulling op de al bestaande fietsparkeerplekken op straat. Van de 260 plekken in de stalling zijn er 57 voor afwijkende fietsen, zoals fietsen met een kratje of kinderzitje voorop. Voor bakfietsen en scooters is de fietsenstalling niet toegankelijk. Bakfietsen en scooters kunnen geparkeerd worden op de daarvoor bestemde parkeervakken op straat.

Fietsers kunnen gemakkelijk met hun OV-chipkaart in- en uitchecken en hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen. Elke extra dag kost € 1.25. In de stalling zijn ook oplaadkluizen aanwezig voor de accu’s van elektrische fietsen, die gratis gebruikt kunnen worden. In de stalling is geen toezicht aanwezig, maar er wordt wel gebruik gemaakt van videobewaking.

Openingstijden
De stalling – die is gefinancierd door de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio – is toegankelijk tijdens de openingstijden van de metro:

Van 05:15 uur tot 01:25 uur van maandag t/m vrijdag
Van 06:15 uur tot 01:25 uur op zaterdag
Van 07:15 uur tot 01:25 uur op zondag