Afbeelding
vrijdag 6 oktober 2023

Loop als eerste door de nieuwe Brittenpassage

Jasmijn van Engelen

Het lijkt alsof de mensen van bouwcombinatie Nieuw-Zuid werken aan een soort ondergrondse kathedraal. Shovels rijden af en aan en graven enorme kuilen. Langs de randen van de gigantische ruimte zijn lassers bezig met de zijwanden en met het weghalen van damwanden die nu overbodig zijn. En in het midden daarvan bevinden zich de restanten van wat ooit de Amstelveenboog was.

Door: Zuidas.nl

Reizen en winkelen

Over enkele jaren bevindt zich hier een fraaie passage, waar reizigers niet alleen de trein en metro kunnen pakken, maar ook nog even gezellig kunnen winkelen. Wie nu kijkt, kan zich al voorstellen waar zich straks de voorzieningen bevinden en waar mensen gehaast de trap, roltrap of lift naar een van de perrons pakken.

Informatie

U bent op 11 oktober 2023 van harte welkom om de Brittenpassage zelf te komen beleven. Uiteraard krijgt u een uitgebreide toelichting van onze experts en is er ruimte om vragen te stellen. Het bezoek duurt ongeveer drie kwartier.

  • Locatie: mobiele (geel/zwarte) bouwkeet op het Gustav Mahlerplein
  • Datum: woensdag 11 oktober 2023
  • Tijdstip: 10.00 uur, 11.00 uur (vol), 12.00 uur (vol), 13.00 uur, 14.00 uur (bij grote animo worden latere tijdstippen nog toegevoegd)
  • Groepen van maximaal 10 personen per bezoek
  • Bestemd voor volwassenen vanaf 18 jaar (in verband met veiligheid)
  • Bijzonderheden: u krijgt beschermende kleding van ons (helm, oranje hesje en veiligheidsschoenen)
  • Aanmelding is verplicht: Meldt u hier aan

Brittenpassage

Station Amsterdam Zuid groeit snel: van zo’n 80 duizend treinreizigers nu naar 250 tot 300 duizend openbaar vervoerreizigers in 2030. De Brittenpassage is onderdeel van de complete vernieuwing van het station.