Afbeelding
donderdag 12 oktober 2023

Inloopbijeenkomst start vernieuwing Cruquiusbrug (N201)

Jasmijn van Engelen

De provincie Noord-Holland organiseert samen met de aannemerscombinatie van
Hattum en Blankevoort/Hollandia Infra woensdag 18 oktober 2023 een inloopbijeenkomst over de start van de vernieuwing van de Cruquiusbrug. De start van de werkzaamheden staat gepland op 13 november 2023. Deze startdatum is nog wel afhankelijk van een aantal lopende ruimtelijke procedures.

Door: provincie Noord-Holland

Doel inloopbijeenkomst

Omwonenden, ondernemers, (water)weggebruikers en andere geïnteresseerden zijn op
woensdag 18 oktober 2023 tussen 18.30 en 20.30 uur van harte welkom op de inloopbijeenkomst in Dorpshuis Cruquius aan de Oude Spaarneweg 57. Tijdens de bijeenkomst ontvangen geïnteresseerden meer informatie over de aanstaande werkzaamheden, zoals de planning, momenten van hinder en omleidingen. Er is uiteraard ook ruimte om vragen te stellen.

Nieuwe Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair,
energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug verbetert de veiligheid en doorstroming van zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201

Duurzaamheid

Een energieneutrale brug is zelfvoorzienend en wekt evenveel energie op als de brug verbruikt. Door de brug circulair te bouwen wordt bovendien efficiënt en slim omgegaan met grondstoffen en materialen. Tegelijkertijd kan de provincie zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Ook wordt de nieuwe brug zo ontworpen en gebouwd dat brugonderdelen worden gestandaardiseerd. Hierdoor zijn ze in de toekomst herbruikbaar voor andere bruggen. Bekijk de video over Industrieel, Flexibel en Demontabel bruggen bouwen (IFD). Alle bruggen van de provincie Noord-Holland worden voortaan volgens de IFD-principe ontworpen, gebouwd en onderhouden.

Samenwerking

De vernieuwing van de Cruquiusbrug is een samenwerkingsverband met de provincie Noord-Holland, gemeenten Heemstede en Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam en Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden worden door de aannemerscombinatie van Hattum en Blankevoort/Hollandia Infra uitgevoerd en zijn eind 2025 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact
opnemen het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail
naar servicepunt@noord-holland.nl Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl of de regionale facebookpagina: Zuid-Kennemerland/IJmond