Afbeelding
donderdag 29 april 2021

Herinrichting Stationsplein Holendrecht

Hilde Postma

Het stationsplein Holendrecht krijgt aan de kant van het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC een nieuw gezicht en sluit in de toekomst aan op de nieuwe entree van het ziekenhuis. Het plein wordt mooier, groener, verkeers- en sociaal veiliger.

Rond het stationsplein ligt nu een duidelijke fiets- en voetgangersverbinding. Vanaf het station fiets je via de Meibergdreef richting het ziekenhuis of het busstation. Voetgangers lopen via het busstation Holendrecht naar de voorkant van het ziekenhuis.

Groen

Op het stationsplein komt een parkje met veel groen. Ook komt er een kiosk met restaurant voor bewoners, reizigers en bezoekers van het ziekenhuis.

De fietspaden zijn ondertussen aangelegd en komende weken planten we het groen. Daarna werken we het terrein netjes af. Eind mei is het stationsplein helemaal klaar. De kiosk en het paviljoen met restaurant richten we later in.

Acht fases

Het project is opgedeeld in 8 verschillende fasen en duurt ongeveer 2 jaar. Soms zijn er veel werkzaamheden en andere maanden weinig. Het terrein is voor een groot deel  opgehoogd met zand, zodat één gelijk niveau ontstaat.

De werkzaamheden zijn eind oktober 2018 gestart. Na de aanleg van het restaurant en de kiosk is het nieuwe stationsplein in de zomer van 2021 klaar.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?