Afbeelding
dinsdag 28 april 2020

GVB versterkt basisdienstregeling vanaf 29 april

Hilde Postma

Vorige week maakte het kabinet bekend de coronamaatregelen te verlengen tot en met 19 mei. Dit betekent dat de dringende oproep om het ov alleen te gebruiken als dit écht noodzakelijk is, van kracht blijft. Wij blijven dit benadrukken, zodat de mensen die in de vitale beroepen werken, zoals zorgmedewerkers, vakkenvullers, mantelzorgers, en bijvoorbeeld mensen uit de logistiek of transport, veilig naar hun werk kunnen reizen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is in het ov voor deze reizigersgroep. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het houden van de 1,5 meter afstand. Vind je het te druk en kun je een rit later nemen, doe dit dan vooral.  

Makkelijker om 1,5 meter afstand te houden

Vanwege een lichte toename van het aantal ov-gebruikers afgelopen week, verstrekt GVB vanaf woensdag 29 april de huidige basisdienstregeling. Daarnaast krijgen jongeren – door de versoepelde maatregelen van de overheid – iets meer bewegingsvrijheid en ruimte om te sporten.

Vanaf 11 mei gaan ook de basisscholen, het speciaal onderwijs en alle kinderopvanglocaties weer open. Ook dit leidt naar verwachting tot een toename van het aantal ov-gebruikers. Reden voor GVB om de dienstregeling aan te passen. Doel is ook om het gemakkelijker te maken om 1,5 meter afstand te houden in de voertuigen.

Dienstregeling gefaseerd uitbreiden

De basisdienstregeling wordt gefaseerd uitgebreid op 29 april, 4 mei en 11 mei. Kijk op www.gvb.nl welke lijnen vaker gaan rijden. Tijdens Dodenherdenking op maandag 4 mei word omgereden. Hier vind je welke voertuigen omrijden.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

29 april 2020 | 11:17

Herman

En al die tijd blijven de te drukke metro’s om de 15 minuten rijden, behalve de 52 dan, die nog steeds te veel reizigers heeft om voldoende afstand te houden met een 10-minutendienst…

Wil je dit bericht delen?