Afbeelding
donderdag 30 mei 2019

Dag van de Bouw: Kom naar de ombouw van de Amstelveenlijn!

Iris Boxem

Zaterdag 15 juni tussen 12.00 en 17.00 uur is het weer zover, de Dag van de Bouw in bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht. Samen met Rijkswaterstaat, de Vervoerregio Amsterdam, Metro en Tram Amsterdam en aannemer VITAL organiseert de gemeente Amstelveen op deze dag weer allerlei activiteiten voor jong en oud.

Op en rond het Stadsplein en op verschillende bouwplaatsen in de Amstelveen is die middag van alles te beleven. Zo kom je tijdens aansprekende ‘InZicht talks’ van alles te weten over de verbreding van de A9, het vernieuwen van de Amstelveenlijn en het Stadshart. Daarnaast kun je op het Stadsplein zelf spelen in de grootste zandbak van Amstelveen en gaat er een zandkunstenaar aan de slag met een zandsculptuur. Maar dan zijn we er nog niet… Op de agenda staan ook nog fietsexcursies, een bezoek aan de bouwplaats en een puzzelspeurtocht voor kinderen.

Onlangs namen we zelf ook een kijkje bij de ombouw van de Amstelveenlijn. Bekijk het filmpje hierboven. 

Excursies

Er zijn op de Dag van de Bouw twee fietsexcursies: een van 13.00 tot 15.30 uur langs de A9 en een van 14.00 tot 16.30 uur langs de Amstelveenlijn. Voor de A9 zijn er vijftien plekken en voor de Amstelveenlijn dertig, waarvan een deel op voorhand te reserveren is. Wil je zeker zijn van een plek? Stuur dan een e-mail naar inzicht@amstelveen.nl (en vermeld daarbij welke excursie je voorkeur heeft). Kaartjes moeten een half uur voor aanvang opgehaald worden in Amstelveen InZicht. Niet op tijd? Dan maken we iemand anders blij met uw kaartje.

Bouwplaats Sportlaan open voor publiek

Altijd al een kijkje willen nemen op de bouwplaats van de Amstelveenlijn? Dan is dit je kans! Hoewel aannemer VITAL op 15 en 16 juni vierentwintig uur per dag aan het werk is, willen ze de bouwlocatie Sportlaan toch graag laten zien aan publiek. Zodoende is er van 12.00 tot 17.00 uur ieder half uur een rondleiding op de bouwplaats. Per rondleiding kunnen er maximaal 25 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via dagvandebouw@vitalinfra.nl. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook mensen met een functiebeperking zijn van harte welkom.

Puzzelspeurtocht

Ook aan kinderen is er op de Dag van de Bouw gedacht. Naast de supergrote zandbank op het Stadsplein is er een puzzelspeurtocht met vragen over de drie grote projecten. Antwoorden zijn te vinden in InZicht en op het Stadsplein. Daarnaast is er weer een mooie Dag-van-de-Bouw-kleurplaat. De kleurplaten zijn op te halen in het raadhuis en Amstelveen InZicht en kunnen worden gedownload via www.amstelveeninzicht.nl. Kinderen die hun puzzeloplossing of ingekleurde kleurplaat tijdens de Dag van de Bouw inleveren in InZicht krijgen een heerlijk schepijsje. Hopelijk zien we je dus op 15 juni!

Meer informatie over het complete programma van de Dag van de Bouw in Amstelveen vind je op www.amstelveeninzicht.nl.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?