Afbeelding
vrijdag 11 januari 2019

Bouw je eigen LEGO-tram op 19 januari in Amstelveen InZicht

Renske van Bers

Op 19 januari is iedereen tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom om tijdens de themadag ‘Amstelveen Under Construction’ zijn eigen LEGO-voertuig te bouwen in het Informatiecentrum InZicht in Amstelveen. Voor fanatieke kinderen zit er wellicht nog een prijsje aan vast, voor ouders die liever niet met LEGO spelen is er een hapje, een drankje en meer info over de verschillende bouwprojecten in en rond Amstelveen.

Udo van Huis werkt vanuit de gemeente Amstelveen in het Informatiecentrum en heeft er zin in: “We hopen natuurlijk dat deze speciale informatiebijeenkomst omwonenden en (werkende) ouders beweegt om even langs te komen. We merken dat het niet altijd even makkelijk is om deze laatste doelgroep goed te bereiken en op deze manier hopen we een gezellige middag te organiseren waar kinderen kunnen LEGO-en, terwijl de ouders zich laten informeren over de aanpassingen van de A9, de ombouw van de Amstelveenlijn en de toekomstplannen voor het Stadshart. Je hoeft overigens geen ouder of kind te zijn om langs te komen, iedereen is welkom!

Colored toy bricks with place for your content

LEGO-paradijs

Zoals gezegd is er voor de kinderen dus lego, veel lego. Udo: “We hebben een hele etage speciaal ingericht als LEGO-paradijs! Ook is er een LEGO-kunstenaar aanwezig die zijn bijzondere objecten laat zien en de kinderen begeleidt bij het maken van een eigen LEGO-bouwwerk. En voor degenen die heel erg hun best hebben gedaan, ligt er misschien nog wel een prijs in het verschiet…”

Op bouwexcursie! (Wel even aanmelden)

Maar dat is nog niet alles. Udo: “We organiseren deze dag ook nog drie rondleidingen, zodat we in de praktijk kunnen laten zien waar we mee bezig zijn. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur vertrekt er een bus naar de bouwplaats Kronenburg, waar we een toelichting geven op de ombouw van de Amstelveenlijn en de aanleg van de verdiepte kruisingen.” Vergeet alleen niet om je even aan te melden voor deze rondleiding: per tour zijn er 20 plaatsen beschikbaar en vooraf reserveren is noodzakelijk. Dus wees er snel bij door een mail te sturen naar inzicht@amstelveen.nl (tijdstip van gewenst vertrek er graag bij vermelden en je schoenmaat vanwege de verplichte veiligheidslaarzen). Kaartjes moeten een half uur voor aanvang opgehaald worden in Amstelveen InZicht. Ben je niet op tijd? Dan maken we iemand anders blij met je kaartje.

Stadsplein 102 Amstelveen, februari 2017  foto:  WIEBKE WILTING

Ook op andere dagen open

Zou je ook graag meer willen weten over de drie bouwprojecten, maar kun je niet op 19 januari? Geen nood, want het Informatiecentrum is op andere dagen ook geopend. Op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, evenals iedere 1e en 3e zaterdag van de maand ben je altijd welkom om je vraag te stellen, een indruk van de projecten te krijgen of om een klacht in te dienen. Udo: “Ik hoop je in ieder geval snel te zien.”

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?