Afbeelding
donderdag 20 augustus 2020

33 meter street art van Kamp Seedorf op opstelterrein IJtram

Hilde Postma

Een unieke muurschildering van maar liefst 33 meter lang: die is nu te zien op een muur op het opstelterrein van de IJtram op het Zeeburgereiland. Het gaat om de muur van de wasinstallatie. De schildering is donderdagmiddag onthuld.

Verfraaiing muur

Om te voorkomen dat de pas opgeleverde muur van de tramremise wordt bespoten met graffiti nam de gemeente Amsterdam het heft in eigen handen. De gemeente benaderde Kamp Seedorf om een ontwerp te maken voor de 33 meter lange muur in de Sporthelden buurt. Gezien deze ligging ontstond al snel het idee om tien Amsterdamse sporthelden op de muur te portretteren. De sporthelden zijn allemaal op een bijzondere manier verbonden met de stad Amsterdam.

Stadsdeelbestuurder Rick Vermin kwam met het idee om Kamp Seedorf in te schakelen om een fraai ontwerp te maken voor de muur. Rick Vermin: ´Een muur van 33 meter leent zich uitstekend voor een ontwerp van Kamp Seedorf. Als sportliefhebber vind ik dit ontwerp extra leuk. Sport verbindt en de topsporters zijn herkenbaar en verbonden met de stad.´

Het gaat om de volgende tien sporters: Bobby Haarms (voetballer), Bert Kops (worstelaar), Gerrie Knetemann (wielrenner), Roxanne Hehekaija (voetbalster), Stanley Menzo (voetballer), Lucia Rijker (kickbokser), Louis van Gaal (voetballer), Ruud Gullit (voetballer), Jacobus Stompe (darter) en Abdelhak Nouri (voetballer).

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?