Afbeelding
woensdag 15 mei 2024

Vervoerregio Amsterdam en Amstelveen genomineerd voor de Tour de Force Initiatiefprijs 2024

Niels Boszhard | Vervoerregio Amsterdam

Vervoerregio Amsterdam en Kinderfietsenplan Amstelveen zijn genomineerd voor de Tour de Force Initiatiefprijs 2024. De Tour de Force Initiatiefprijs is een bekroning voor vernieuwende ideeën die het fietsen in Nederland naar een hoger niveau tillen.

Wat houdt het precies in?
Tour de Force reikt al meer dan vijf jaar een jaarlijkse prijs uit op het Nationaal Fietscongres. Deze prijs beloont organisaties die gezamenlijk werken aan initiatieven die de fietscultuur bevorderen en echt impact hebben. Denk aan regionale samenwerkingen die fietsen aanmoedigen bij de lancering van nieuwe fietsroutes, lokale initiatieven die specifieke gemeenschappen op de fiets krijgen, of experimenten die nieuwe fietsinfrastructuur verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de Vervoerregio en Kinderfietsplan Amstelveen hebben dus ook een mooi project opgestart en zijn dus genomineerd voor deze mooie prijs!

Marijn van Ballegooijen, wethouder van Amstelveen vertelt: ‘In Amstelveen vinden we dat ieder kind een fiets mag hebben en helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom komen we in actie.’ Marja Ruigrok, Lid Dagelijks Bestuur Vervoerregio Amsterdam, vult aan: ‘Een mooi project in Amstelveen wat wij als Vervoerregio ontzettend ondersteunen.’

Benieuwd geworden naar het initiatief?
Bekijk dan hier de video:

Het publiek bepaalt uiteindelijk de winnaar via een stemprocedure tijdens het Nationaal Fietscongres.
De uitslag word bekend gemaakt op 6 juni. Wil jij ook je stem laten horen? Klik dan hier!