Afbeelding
woensdag 22 januari 2020

Eerste volledig elektrische bus in Amsterdam aangekomen

Hilde Postma

Dit weekend zijn de eerste twee volledig elektrische bussen van GVB in Amsterdam aangekomen. Volgens de planning zullen ze in het tweede kwartaal van dit jaar gaan rijden.

De komende periode worden de bussen getest, net als de laadapparatuur. Daarna gaan de bussen nog niet meteen de dienstregeling in. Eerst moeten de buschauffeurs nog worden opgeleid door GVB.

Honderd procent elektrisch

De twee bussen die dit weekend uit de VDL-fabriek in Roesselaere aankwamen, zijn de eerste in een serie van 31. Ze zijn honderd procent elektrisch. Deze bussen vullen het aantal uitstootvrije bussen in de Vervoerregio aan tot ruim 140. De bussen zullen worden ingezet op lijn 15, 22, 61 en 222.

Uitstootvrij

De bedoeling is dat in 2025 alle Amsterdamse stadsbussen uitstootvrij rijden. ´Hiermee willen we het belang van duurzaam openbaar vervoer in de regio onderstrepen´, aldus Gerard Hellburg, programmamanager van de Vervoerregio. ´Daarom hebben we als Vervoerregio een extra bijdrage voor deze eerste 31 bussen geleverd, net als de gemeente Amsterdam en GVB.´

Heeft u vragen? Stel ze hier.

17 februari 2020 | 12:51

johan siemons

hierboven staat ( vastgebakken in de w-site ) : “Heeft u vragen? Stel ze hier.”

dat is een beetje raar , namelijk ; als je iets wil ZEGGEN ben je hier niet aan het goede adres . alleen maar vragen dus , verder niets . beter zou zijn ; “Wilt u reageren ? Hier onder is ruimte” . ik geef mijn tip voor een betere ?

en dan nog wat ; als ik heb gereageerd moet ik naam en e-adres invullen . bij de vorige versie van deze site stond dat automatisch “aan” . is deze hobbel doelbewust ingebracht om het aantal reactie te verminderen ?

24 januari 2020 | 00:36

Martijn Roos

Hallo Hilde,

Het bovenstaande schrijven, blijkt wel te kloppen. Afgelopen ochtend, donderdag 23 januari is de 2e EB1 bus voor GVB afgeleverd. Dus mijn wel gemeende excuses van het eerdere schrijven.

Groet,

Martijn Roos

23 januari 2020 | 05:14

Martijn Roos

Beste Hilde,

Leuk, dat je het omschrijft, dat afgelopen weekend 2 nieuwe bussen , elektrische zijn afgeleverd. Ik hou het toch op 1 exemplaar. Misschien geven de foto’s een vertekend beeld. Het gaat hier om een gelede 18 meter bus uitvoerig, waarvan er 22 worden geleverd, en 9 bussen met de lengte van 12 meter.

22 januari 2020 | 21:16

Han Schomakers

Gefeliciteerd, GVB! Veel duurzame en veilige kilometers gewenst met de nieuwe stadsbussen.

22 januari 2020 | 19:20

j.siemons

een duidelijke stap voorwaarts ! ga door !

Wil je dit bericht delen?