Stationsrenovatie Oostlijn

Meer licht en ruimte

Vrijwel alle metrostations van de Amsterdamse Oostlijn gaan op de schop. Na 35 jaar intensief gebruik, is groot onderhoud van 16 stations echt noodzakelijk. Om reizigers een veiliger gevoel te geven, komt er meer licht en ruimte in de stations. Ook worden ‘hoeken en nissen’ strak getrokken. Stations waar meer reizigers komen, zoals Weesperplein, krijgen extra trappen en liften. De renovatie is maart 2016 gestart bij station Holendrecht en de gehele renovatie van de 16 stations duurt ruim 2,5 jaar.

Informatie voor reizigers en bewoners

We gaan naar bewoners toe als de renovatie van een station van start gaat. De buurtbewoners ontvangen enkele weken voor de start van de werkzaamheden een brief met informatie. Daar staat in wat er gaat gebeuren, hoe lang het duurt en wat zij ervan gaan merken. GVB informeert de reizigers via een nieuwsbrief en via gvb.nl over bijvoorbeeld welke ingangen gesloten zijn. Op het station en bij de gesloten toegang staat informatie hoe de metro te bereiken. Ook staan de eerste twee dagen van sluiting van een toegang stationsbutlers bij de gesloten toegang(en) en op het perron.

De infokeet, die regelmatig bij een bouwplaats staat, gaat de zomermaanden ‘op vakantie’. Omdat de leden van het projectteam voor een groot deel vrij zijn, blijft dit mobiele informatiecentrum in de garage voor een zomerstop.

Afbeelding
03 januari 2019

Allereerste Zilvermeeuw verplaatst naar Nederlands Transport Museum

Afbeelding
18 september 2018

Vraag van de volger: ‘Waarom zit er een spatie in een aantal stationsnamen?’

Afbeelding
31 augustus 2018

Renovatie Oostlijn: de eindstreep komt in zicht

06 februari 2023

meer nieuwsberichten