Afbeelding
woensdag 13 juli 2022

Werkzaamheden rondom de Zuidas: Metro 52 stopt bij Europaplein en 11-daagse A10 afsluiting

Jasmijn van Engelen

Bij ZuidasDok zijn ze hard aan het werk om het hele gebied inclusief de infrastructuur te verbeteren en vernieuwen. Hierbij wordt geprobeerd om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor omwonenden en reizigers. Helaas is dat niet altijd mogelijk. In de periode 16 juli tot 3 augustus zijn er werkzaamheden aan het spoor en de snelweg. Hierbij gaat de snelweg 11 dagen dicht en stopt metro 52 op Europaplein in plaats van Amsterdam Zuid.

Metro: 52 stopt niet op halte Amsterdam Zuid

De metro 52 (Noord/Zuidlijn) stopt van 16 juli tot 23 juli op halte Europaplein in plaats van Amsterdam Zuid. De metroperrons en sporen worden dan verhoogd. Lijn 51 en 50 blijven wel stoppen op Amsterdam Zuid. Tussen Europaplein en Amsterdam zuid rijden pendelbussen.

Auto: extra reistijd

Vanaf vrijdagavond 22 juli gaan de A4 en de A10 Zuid vanaf knooppunt Badhoevedorp 11 dagen achter elkaar dicht (tot 3 augustus). Met het volledig afsluiten van de A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht, ondervindt de automobilist de meeste hinder. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Trein: aangepaste dienstregeling

Tijdens de werkzaamheden is er ook een aangepaste dienstregeling vanuit de NS. Twee van de vier treinsporen worden namelijk afgesloten. Raadpleeg de NS-app voor een actueel reisadvies.

Persoonlijk reisadvies via Ask&Go

Tijdens de werkzaamheden (en erna) kunnen reizigers een persoonlijk reisadvies vragen via Ask&Go. Dit kan via het scannen van de QR-code of via whatsapp (085-0659091). De medewerker van Ask&Go houdt bij het advies rekening met de favoriete manier van reizen (bijvoorbeeld auto, bus en tram).