Afbeelding
dinsdag 4 februari 2020

Werkzaamheden aan de Amstelveenlijn: vuur, staal en asfalt

Hilde Postma

Vuur op het opstelterrein, bergen staal bij de Sportlaan en lagen asfalt bij Kronenburg. Zie hier de werkzaamheden voor de Amstelveenlaan.

Foto´s: Gé Dubbelman

De spoorstaven op het opstelterrein worden aan elkaar gelast

Het dienstgebouw voor het personeel van GVB staat inmiddels op zijn plek

De plek op de J.C. van Hattumweg waar de spoorwegovergang komt

Even overleg over wat er precies gemaakt moet worden bij de Sportlaan. Daar zijn ze momenteel nog bezig met de funderingswerkzaamheden van de bak

Een deel van de vloer in de bak is al voorzien van beton. Onder het brugdek zijn ze nog bezig met het leidingwerk

Een doorkijkje in de bak van onder het brugdek

De verschillende lagen asfalt zijn hier goed zichtbaar bij Kronenburg

Na een weekend van non-stop werkzaamheden aan de weg, reden maandagochtend 3 februari de eerste auto's door de verdiepte bak van Kronenburg

De verlichting in de bak ter hoogte van halte Kronenburg staat momenteel nog op de maximale stand. Zodra half februari het verlichtingssysteem klaar is, kan het licht - indien nodig - worden gedimd.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 februari 2020 | 23:32

Jan.Meeuwenberg

Ik kijk er naar uit als de Cuyperstrap onthuld wordt, ook zal het interessant blijven om de werkzaamheden bij het Centrale Station te blijven volgen, Amsterdam is voor het eerst niet uitgebouwd. Wat zou het een gemis zijn als we het zonder deze site zouden moeten doen, hoe zouden we op de hoogte kunnen blijven van al die werkzaamheden in en rond Amsterdam?

14 februari 2020 | 10:36

Hilde Postma

Aan de Cuyperstrap besteden we binnenkort ook weer aandacht, net als aan het hele project De Entree. We moesten even een doorstart maken met een nieuwe redactie de afgelopen weken, en hebben hard aan de opzet van de site gewerkt. Vanaf nu hopen we weer veel berichten over interessante projecten en ontwikkelingen te plaatsen!

6 februari 2020 | 18:33

Sibbel

Heel interessant    Bedankt.

6 februari 2020 | 17:20

Sietze

Voor degenen die alles willen weten over de werkzaamheden in en rondom het Centraal Station, zie https://www.amsterdam.nl/projecten/entree-vernieuwing/

4 februari 2020 | 19:13

johan siemons

@Jan.Meeuwenberg……..

het blijft spannend . kijk naar de staketsels die vanaf de damwanden hangend uitgezet zijn richting het water . morgen gaat men verder (?) .

4 februari 2020 | 15:29

Jan.Meeuwenberg

@johan siemons: Als ik naar de Art Impressie kijkt dan begrijp ik niets van die twee rijen damwanden waartussen grond is gestort, is dat tijdelijk voor de bouwkraan?
Als dat zo is dan moet er later weer veel grond weggegraven worden.
Het wordt tijd voor meer uitleg van de bouwmethode.
Maar leuk om zo van dichtbij te kunnen volgen, hoelang gaat de bouw eigenlijk duren? ik ga maar het internet afstruinen naar eventuele informatie.

4 februari 2020 | 15:08

johan siemons

@Jan.Meeuwenberg……blijven volgen . en ook nog ; er wordt aan de wording van dit traject goed aandacht besteed . in het verleden was dat ook met de cuyperstrap het geval . die wordt nu natuurlijk afgewerkt en wachten wij keurig op de opening . en nu weer terug naar het uitleggen wat er met de rest van “de entree” gebeurt . in die art impressie van oktober is een en ander wel duidelijk . maar toch …hoe nu verder met de fietsenstalling en het water rondom ?

4 februari 2020 | 12:34

Jan.Meeuwenberg

@johan siemons: Ben benieuwd hoe het er niet volwassen uitziet.

4 februari 2020 | 11:58

wim

Het wordt mooi. Hopelijk zit straks niet alles onder graffiti.

4 februari 2020 | 11:13

johan siemons

ziet er allemaal zeer volwassen uit .

Wil je dit bericht delen?