Afbeelding
dinsdag 18 februari 2020

Wat gebeurt er allemaal bij de Ouderkerkerlaan?

Hilde Postma

De aannemers BAM en VITAL zijn hard aan het werk bij het viaduct Ouderkerkerlaan. VITAL bouwt daar de nieuwe halte Ouderkerkerlaan en BAM verbreedt onder andere het viaduct. De aannemers stemmen onderling de werkzaamheden en wegomleidingen af. VITAL heeft in 2019 de halte al gesloopt en zo plaats gemaakt voor BAM om de verbreding van het viaduct te realiseren. Wat doen ze daar allemaal en wat kunt u de komende maanden verwachten?

Danielle Opdam  l  Amstelveenlijn

VITAL is begin februari gestart met de bouw van een nieuwe halte Ouderkerkerlaan. Deze werkzaamheden duren tot en met half mei 2020. Hiervoor blijft in beide richtingen op de Beneluxbaan een rijstrookafzetting naast halte Ouderkerkerlaan van kracht.

De halte Ouderkerkerlaan is qua inrichting en trapopgang vergelijkbaar met halte Onderuit.

Zo komen de trappen en lift bij halte Ouderkerkerlaan eruit te zien.

 

Planning bouw halte Ouderkerkerlaan en gevolgen

  • Dinsdag 18 februari: inhijsen lift aan zuidkant van de toekomstige halte.
  • Dinsdag 3 t/m donderdag 5 maart: plaatsen lichtmasten. Hiervoor is tussen 7.00 en 15.30 uur één rijstrook richting Uithoorn afgezet.
  • T/m half mei: rijstrookafzetting naast halte Ouderkerkerlaan in beide richtingen op de Beneluxbaan.

Knoop Ouderkerkerlaan

De verbreding van het viaduct bij knoop Ouderkerkerlaan is één van de projecten die vooruitlopen op de werkzaamheden aan de A9. Hiermee vergroot de gemeente Amstelveen de capaciteit van het gemeentelijk wegennet en zorgt voor een betere bereikbaarheid en doorstroming. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2020.

Ook heeft BAM in opdracht van de gemeente ten zuidoosten van het viaduct een fietstunnel geplaatst. Dit is voor een betere veiligheid van de fietsers. In het weekend van 22 tot en met 24 november 2019 is de nieuwe fietstunnel bij knoop Ouderkerkerlaan op zijn plek gehesen. Check hier het filmpje!

Planning knoop Ouderkerkerlaan en gevolgen

  • T/m vrijdag 13 maart: werkzaamheden op de Keerpuntweg, onder andere verbreden van de weg, aanleggen van een nieuw fiets- en voetpad. Gevolgen voor het verkeer zijn beperkt.
  • Maandag 2 t/m vrijdag 6 maart: plaatsen van tijdelijke verkeerslichten op het viaduct.
Gevolgen voor het verkeer:
  • Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden deze werkzaamheden op woensdag 4 en donderdag 5 maart tussen 19.00 en 7.00 uur plaats. Het omzetten van de verkeerslichten gebeurt op dinsdag 3 t/m donderdag 5 maart buiten de rijbaan.
  • Op donderdag 5 maart tussen 19.00 en vrijdag 6 maart 7.00 uur vervangt BAM de verkeerslichten op beide kruispunten bij het viaduct door tijdelijke verkeerslichten, verkeersregelaars worden ingezet. Dit is nodig om het verkeer de daaropvolgende weken veilig over het viaduct te laten rijden wanneer BAM asfalt verwijdert en weer opnieuw asfalteert.
  • Vanaf maart t/m half juni: asfaltwerkzaamheden op en rond het viaduct, nieuwe bestrating, nieuwe voet- en fietspaden, verlichting en verkeerslichten plaatsen. Verkeer van oost naar west en vice versa is altijd mogelijk. Een update over deze werkzaamheden plaatst de gemeente Amstelveen op hun website.

Updates over de werkzaamheden van BAM zijn ook te volgen via de BAM Infra Projecten app, te downloaden in de Google/ Apple playstore.

Een impressie van het viaduct bij de Ouderkerkerlaan.

Zo komt de fietstunnel eruit te zien.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?