Afbeelding
dinsdag 3 augustus 2021

Video: Verkeersleiding GVB over het nieuwe metrobeveiligingssysteem

Hilde Postma

Na ruim 40 jaar stapt Amsterdam over naar dit nieuwe modern systeem voor de metrobeveiliging. De ingebruikname gebeurt stap voor stap en vraagt veel van alle betrokkenen. Ook het Communicatiecentrum Vervoer van GVB (centrale verkeersleiding) speelt hierin een belangrijke rol. Teammanager Ilse de Goede neemt je mee achter de schermen van deze grote operatie vol uitdagingen.

Verouderd

Het nieuwe systeem voor de metroverkeersleiding en metrobeveiliging wordt geïntroduceerd door Metro en Tram Amsterdam, GVB en de Vervoerregio Amsterdam. Het huidige systeem op het metronetwerk in Amsterdam is namelijk verouderd en wordt daarom vervangen. Amsterdam heeft gekozen voor het nieuwe, toekomstbestendige systeem ‘Communication Based Train Control’ (CBTC) bij leverancier Alstom. Het nieuwe systeem maakt gebruik van radiocommunicatie en bakens, waarmee het systeem de metro’s op de voet volgt. Metro’s kunnen zo op korte afstand veilig van elkaar rijden. Het systeem is ook geschikt om metro’s in de toekomst eventueel bestuurderloos te kunnen laten rijden. Lees hier over dit nieuwe systeem voor metrobeveiliging voor Amsterdam.

Nieuwe verbeterde software

In totaal is het systeem nu op 27 zon- en maandagen gebruikt. Op 14 juni werd besloten voorlopig te stoppen met het systeem nadat het metroverkeer voor de vijfde keer plat kwam te liggen. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe, verbeterde softwareversie van het systeem. Zodra we weer met het nieuwe systeem gaan rijden, kun je dat lezen op gvb.nl/metro. Hier vind je ook informatie over wat dit voor reizigers betekent.