Afbeelding
maandag 31 mei 2021

Rode lichtstrip moet fietsers kruispunt Stadhouderskade alert maken

Hilde Postma

Op het drukke kruispunt Stadhouderskade – Ferdinand Bolstraat in Amsterdam wordt vaak door rood gefietst, wat zorgt voor onveilige situaties. Om fietsers extra te attenderen op het rode licht is in mei een lichtstrip geplaatst bij de zijde Ferdinand Bolstraat en de zijde Weteringlaan.

Deze lichtstreep gaat aan en kleurt rood als het verkeerslicht op rood staat. Het idee is dat fietsers een grotere barrière ervaren en het rode licht niet genegeerd wordt. We onderzoeken het effect van de lichtstreep om te kijken of het ook werkt. Naast de gedragsobservaties worden ook de meningen van fietsers in kaart gebracht via een korte vragenlijst.

Druk en gevaarlijk

Het kruispunt Stadhouderskade – Ferdinand Bolstraat is één van de drukste fietskruispunten in Amsterdam waar regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan.

Herinrichting kruispunt

Eind dit jaar wordt het hele kruispunt heringericht. Bij een succesvolle pilot wordt de lichtstreep meegenomen in het ontwerp.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

1 juni 2021 | 07:49

anoniem

Niemand trekt zich er wat van aan. Verzin dan wat beters. Dit is verspilling van belastinggeld. Een groot deel van de belastinginkomsten van de overheid worden verspild, door onzinnige bestedingen, te veel betalen voor vrijwel alles, slecht management, corruptie, etc. etc… stop daar eens mee.

31 mei 2021 | 17:03

anoniem

Die paar dagen om de zoveel jaar dat er sneeuw ligt?

31 mei 2021 | 13:22

anoniem

En wat bij sneeuw?
Is bij VOP’s misschien nuttiger dan bij een fietsoversteek.

31 mei 2021 | 10:10

anoniem

Overdag amper zichtbaar.

Wil je dit bericht delen?