Afbeelding
maandag 7 december 2020

Meereizen met lijn 25 al mogelijk vanaf woensdag 9 december

Hilde Postma

Op dit moment is GVB bezig met het proefbedrijf; ze rijden volgens dienstregeling, oefenen met verstoringen en doen de laatste testen. In de laatste week van het proefbedrijf is het vanaf woensdag 9 december, ook al mogelijk voor reizigers om – met een geldig vervoerbewijs en het verplichte mondkapje – de tram te pakken en mee te rijden! Er is dan nog geen actuele reisinformatie.

Omdat de Amstelveenlijn deze dagen tot 13 december nog in proefbedrijf rijdt, betekent dit dat er nog verstoringen kunnen plaatsvinden. Dingen kunnen misgaan of we kunnen kinderziektes tegenkomen. Tijdens deze onverhoopte verstoringen heeft GVB beperkte mogelijkheden om te communiceren met reizigers. Het is goed om hiermee rekening te houden als u met lijn 25 meerijdt.

Nieuwe lijn, nieuwe 15G tram

We kunnen ons voorstellen dat een nieuwe lijn mét de mogelijkheid om voor de allereerste keer in een nieuwe 15G tram mee te rijden, belangstelling oproept bij reizigers, fans en andere geïnteresseerden. Vanwege de huidige coronasituatie willen we reizigers op het hart drukken om verantwoord te reizen en rekening te houden met eventuele drukte. Wilt u voor uw plezier meerijden, en is het druk in de tram die aankomt op de halte? Overweeg dan om de volgende tram te pakken. Zo houden we rekening met elkaar.

Kaartje kopen op de Amstelveenlijn

Ga goed voorbereid op reis. Kijk voor alle verkoop-, oplaad-, ophaal- en servicepunten op gvb.nl. Bij Station Zuid en op de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Kronenburg en Ouderkerkerlaan staat een verkoopautomaat. Elke tram op de Amstelveenlijn krijgt twee gekoppelde voertuigen. Er is altijd een conducteur aanwezig in het achterste voertuig voor kaartverkoop en service. Er kan geen kaartje worden gekocht bij de bestuurder. Fietsen zijn niet toegestaan in lijn 25 (uitzondering daarop is de lijn 26). De dienstregeling van lijn 25 kunt u nu al vinden in de reisplanner op gvb.nl, in de GVB app en op 9292. Vul hiervoor een reisdatum in vanaf 13 december.

PS: Bus 55 en 551 blijven gewoon rijden t/m zaterdag 12 december.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?