Afbeelding
woensdag 17 juni 2020

Fietsenstalling Zuidplein na renovatie weer open

Hilde Postma

Nu het weer een beetje drukker wordt in Zuidas, heeft beheerder NS besloten om de stalling aan het Zuidplein te (her)openen. Het afgelopen jaar werd de stalling uitgebreid gerenoveerd en van een flinke update voorzien.

Door Saskia, Zuidas

Eigenlijk was de stalling onder het Zuidplein al in april klaar, maar NS besloot deze nog niet te openen omdat het vanwege de coronacrisis zo rustig was. Nu de regels sinds 1 juni 2020 wat versoepeld zijn, was het tijd de deuren te openen.

Er is nog plek

Foto: Marcel Steinbach

De vernieuwde entree

Foto: Marcel Steinbach

Prettiger en veiliger

De fietsenstalling was al sinds september 2019 dicht, zodat de renovatie plaats kon vinden. De stalling was al jarenlang in gebruik en voldeed niet meer aan de eisen die er vandaag de dag aan stallingen gesteld worden. De stalling was onoverzichtelijk, donker en er bleef ruimte onbenut. Dit is nu allemaal aangepast en ook de plekken van de fietsrekken zijn anders ingericht. Zodoende doet de ruimte veel prettiger en veiliger aan. Daarnaast is er een systeem aangebracht waarbij je in één oogopslag kunt zien waar en of er nog vrije plekken zijn.

Inchecken met ov-kaart

Ondanks de renovatie zullen er in de vernieuwde stalling minder fietsparkeerplekken zijn. Dit komt doordat een deel van de stalling nu weer in handen is van het WTC, dat het eerder aan ons verhuurde. In stalling Zuidplein is nu plek voor 620 gewone fietsen, 271 fietsen met kratje en 400 ov-fietsen. Ook kun je hier ov-fietsen huren: deze verhuizen van de stalling Strawinskylaan weer naar Zuidplein. Net als bij de ondergrondse stallingen Mahlerplein en Strawinskylaan moeten fietsers eerst inchecken met een ov-kaart om toegang te krijgen tot de stalling. De eerste 24 uur is gratis. De stalling is geopend van 05.20 tot en met 01.15 uur, op vrijdag en zaterdag tot 01.50 uur.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?