Afbeelding
woensdag 11 januari 2023

Damwanden intrillen in twee weekenden januari

Jasmijn van Engelen

In de weekenden van 14 en 15 januari en 28 en 29 januari 2023 worden damwanden in de grond gebracht bij station Amsterdam Zuid. Dat kan geluidshinder opleveren. Ook geldt een aangepaste dienstregeling voor metro’s en treinen.

Door: Imce Hofman, Zuidas.nl

De damwanden moeten trillend de grond ingebracht worden omdat ze lang zijn en de ondergrond hard is. Het aanbrengen van damwanden is nodig voor het maken van bouwkuipen. De damwanden houden grond en water tegen, zodat in de bouwkuip gewerkt kan worden. Het intrillen van damwanden kan geluidshinder opleveren. In beide weekenden voert Bouwcombinatie Nieuw-Zuid het werk uit op zaterdag tussen 7.00 en 21.00 uur en op zondag tussen 9.00 en 19.00 uur. Alleen bij onvoorziene situaties, zoals onwerkbaar weer of defecten aan machines, wordt ook zaterdagavond na 21.00 uur doorgetrild. Maar de verwachting is dat op zaterdagavond na 21.00 uur en op zondagavond na 19.00 uur geluidsarme werkzaamheden uitgevoerd worden.

Een uitleg over het intrillen van damwanden

Dienstregeling 14-15 januari

Tijdens de werkweekenden is er een aangepaste dienstregeling voor metro ’s en treinen. Gedurende het weekend van 14 en 15 januari is de trapopgang naar metroperron 3 dicht. Alle metro’s 50 en 51 richting Amsterdam Centraal en Isolatorweg vertrekken en komen dit weekend aan op metroperron 2. Ook is het oversteekbordes naar de overige metroperrons dicht. Er worden stewards ingezet om reizigers in de juiste richting te wijzen.

Dienstregeling 28-29 januari

In het weekend van 28 en 29 januari vertrekken en arriveren alle metro’s van lijn 50 en 51 richting Isolatorweg en Amsterdam Centraal op metroperron 1. Check voor de juiste informatie OV9292.

Zuidasdok

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Tot 9 januari zijn er geen werkzaamheden op de werkterreinen van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid.