Afbeelding
zaterdag 21 november 2020

Bouw Zuidasdok weer live te zien

Hilde Postma

Bouwliefhebbers opgelet. Sinds half november staat een extra webcam gericht op de bouw van twee dakdelen voor de extra reizigerspassage van station Amsterdam Zuid. U kunt het werk nu live volgen vanaf de noord- en de zuidkant.

Ter plekke kijken is niet zo eenvoudig, omdat de bouw plaatsvindt tussen de sporen en achter bouwschuttingen. Maar via de twee webcams op Zuidas.nl kijk je eerste rang.

Bouw Zuidasdok weer live te zien

De noordelijke camera staat op het dak van het Atrium en geeft momenteel zicht op de bouw van de dakdelen 2 en 3 van de nog te bouwen Brittenpassage. Voor deze nieuwe reizigerstunnel zijn zeven dakdelen nodig. Het eerste dakdeel schoof Zuidasdok in november 2019 op zijn plek.

Het tweede deel wordt nu gebouwd en het derde dakdeel het komend voorjaar. Zowel het tweede als het derde dakdeel schuift Zuidasdok vanaf dit bouwterrein in augustus 2021 naar zijn definitieve locatie.

Zuidelijke camera

De zuidelijke camera staat op het dak van Baker McKenzie en geeft zicht op het bouwterrein naast de snelweg A10 Zuid. Hier vandaan schoof Zuidasdok in november 2019 het eerste dakdeel door de A10 naar zijn plek. In een latere fase van het project zal deze camera ook weer interessant beeld opleveren.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?