Afbeelding
woensdag 7 april 2021

Amstelveense fietsers maken weer gebruik van Kazernepad

Hilde Postma

Fietsers in Amstelveen kunnen weer fietsen over het fietspad tussen Zetterij en Noorddammerlaan. Dit deel van het Kazernepad was bijna twee jaar afgesloten vanwege een onveilige damwand, die het fietspad op zijn plaats moest houden. De bewoners zijn er blij mee!

Het onveilige fietspad is duurzaam hersteld en gelijk verbreed. Dat was hard nodig. Aannemer Bouwbedrijf BAM plaatste de nieuwe damwand. Amstelveens wethouder Floor Gordon: ‘Het Kazernepad is een belangrijke verbindingsweg voor fietsverkeer tussen Amstelveen-Noord en -Zuid. Het plaatsen van de nieuwe damwand was technisch complex en we hadden daarbij ook de nodige tegenslagen. Daarom zijn we blij dat het pad nu volledig begaanbaar en de damwand hersteld is zodat Amstelveners hier weer kunnen fietsen.’

Tijdelijk hekwerk

Op dit moment staat er een tijdelijk hekwerk om de damwand. Daar is voor gekozen omdat het materiaal voor het definitieve hek lang op zich laat wachten. Om de opening niet langer uit te stellen, heeft de aannemer dit hek geplaatst. De verwachting is dat het permanente hek in mei kan worden geplaatst. Tijdens de plaatsing zal één rijstrook van twee meter breed beschikbaar zijn voor tegengesteld fietsverkeer.

Herstel groen

De aannemer herstelt nu het straatwerk op het dammetje bij de Binderij en brengt beschoeiing aan. Ook wordt gewerkt aan de sloot tussen Binderij en Noorddammerlaan. Na afronding wordt zoveel mogelijk groen hersteld.

Zo zal het Kazernepad eruit zien als ook het hekwerk klaar is.

Sportas

Het pad maakt onderdeel uit van het Metropolitaan fietsnetwerk en van de route Sportas. Een beoogde hoogwaardige fietsroute tussen Amstelveen Zuid en het Olympisch Stadion via het Amsterdamse Bos. Amstelveen doet samen met de Vervoerregio een onderzoek naar de mogelijkheden voor een verbetering op de route vanaf de Noorddammerlaan naar de Amsterdamseweg. Vanaf daar loopt de route Sportas verder door het Amsterdamse Bos, onder verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam. Maarten Bakker van de Vervoerregio vertelt: ‘Op dit moment werken we aan het voorlopig ontwerp van dit deel: we gaan ook dit deel van het fietspad verbreden en de route door het Amsterdamse bos verduidelijken.´ Deze werkzaamheden starten in 2022.

Prettig alternatief

Maarten: ´De Sportas biedt fietsers daarmee een prettig alternatief voor de fietspaden langs de drukke autowegen als de Amstelveenseweg in Amsterdam en de Amsterdamseweg in Amstelveen. Eenmaal op de route is het prettig en veilig doorfietsen door een mooie omgeving. Zowel voor gebruikers op weg tussen woonadres en werk maar ook voor recreanten en sporters met een bestemming in het Amsterdamse Bos.’

Heeft u vragen? Stel ze hier.

16 mei 2021 | 09:46

anoniem

jammer van dat gevangenis hekwerk dat nu geplaatst is en nog wel in blauw…

7 april 2021 | 17:46

anoniem

Fijn, dat we weer door kunnen fietsen.
Ik ben wel teleurgesteld over het fietspad aan de oostzijde van de Van der Hooplaan tussen Startbaan en Sportlaan.
Dat is al 2 jaar afgesloten vanwege de nieuwbouw HWC-college. En het het blijft voorlopig dicht. Bij de aanleg van het schoolplein had toch wel ruimte kunnen worden gereserveerd voor een doorgaand fietspad???

Wil je dit bericht delen?