Afbeelding
maandag 25 oktober 2021

30 oktober: open dag Zuidas en Zuidasdok

Hilde Postma

Op een postzegel een nieuw station bouwen voor 250.000 reizigers per dag. Woningen bouwen voor iedereen. Een wijk groener maken. Hoe doe je dat allemaal? Kom op 30 oktober 2021 naar de Open Dag in Zuidas, voor antwoorden op deze en andere vragen.

Zaterdag 30 oktober krijg je een unieke kans om erachter te komen wat er nu écht gebeurt in Zuidas. Specialisten van Zuidas en Zuidasdok nemen je mee door de wijk, over bouwterreinen, tussen de metrosporen, langs fraaie groene plekjes, prijswinnende gebouwen en kunst. Je ziet dingen die je normaal nooit ziet. Je zult verrast zijn en soms misschien zelfs versteld staan. En buiten dat alles maken we er natuurlijk een leuke dag van, weer of geen weer. Ook voor de jongste bezoekers.

Alles over Zuidasdok

Zuidasdok is het grootste infrastructurele project van Nederland. Er komt een compleet nieuw station Amsterdam Zuid, ook voor internationale treinen. In het centrumgebied van Zuidas verdwijnt de A10 onder de grond. Tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer verbreden we de A10, van 4 naar 6 rijstroken per richting. Hoe doen we dat allemaal? Laat je bijpraten in Circl, op het Mahlerplein. En stel natuurlijk ook die lastige vragen.

Twee werkterreinen Brittenpassage

Onderdeel van het nieuwe station is een tweede reizigerstunnel: de Brittenpassage. Op twee werkterreinen bouwen we aan reusachtige funderingen en aan het dak van deze passage. Bezoek werkterrein 1 of werkterrein 2 en puzzel mee met de bouwers.

Van knooppunt tot knooppunt

Zin een fietstocht? Onze specialisten fietsen met je mee van knooppunt Amstel naar knooppunt De Nieuwe Meer. En leggen je uit hoe we de spaghetti van wegen uit elkaar gaan halen. Een mega-operatie. Onze tunnelexperts fietsen trouwens ook mee. Onderweg laten ze zien waar de A10 onder de grond gaat.

Lasagne XXL

Een uniek kijkje op het werkterrein van de nog nauwelijks bestaande Maurice Ravellaan. Onder deze toekomstige straat zijn eerst spaghettislierten gelegd, oftewel mantelbuizen. Zo’n 90 kilometer elektriciteitsleidingen en glasvezelkabels trekken we er doorheen. Niet in één laag, maar in vijf lagen, afgewisseld met lagen zand. Lasagne XXL.

Van der Valk

Van der Valk Amsterdam Zuidas hotel is in september uitgeroepen tot het Beste Gebouw 2021. Ontdek zelf waarom.

Architectuur

Op zoek naar de wow-factor? Zuidas is een walhalla voor architectuurliefhebbers. Hier leven architecten zich uit met de meest spraakmakende én duurzame gebouwen. Onze gidsen nemen u mee langs de iconen van Zuidas.

Groene Parels

De dichtst bebouwde wijk van Amsterdam groener maken. Het moet, maar hoe doe je dat? Bezoek de groene parels met hun ontwerpers.

Op expeditie naar Verdi

Het Zuidas-team neemt je graag mee naar misschien wel de grootste verrassing van Zuidas. Een gebied met heel veel water, groen en een geheel eigen sfeer. Het team staat je eerst te woord in Circl en neemt je daarna met een duurzaam vervoermiddel mee. Op expeditie naar Verdi.

Woonwijk Ravel

Op je eigen fiets naar Zuidas (of pak een ov-fiets) en laat je meenemen naar de toekomstige woonbuurt Ravel, waar 1.350 woningen verrijzen. Met deskundige en inspirerende uitleg.

Zuidas in vogelvlucht

Een overzicht van alles wat in Zuidas gebeurt krijg je in Circl. Met een duidelijk verhaal bij onze maquette.

Meld je aan

Dit is nog niet het complete programma, meer volgt. Schrijf je alvast in voor een of meerdere onderdelen. Want dit wil je echt niet missen. En: vol is vol.