Afbeelding
dinsdag 4 december 2018

12 december: De laatste kans op een metrobord

Renske van Bers

Update 4 december, 21.54 uur: en we zijn los! Veel plezier allemaal!

Update 4 december, 18.53 uur: er zijn nog 22 plekken beschikbaar, schrijf je dus snel in!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: op 12 december kun je voor de laatste keer de rechtmatige eigenaar worden van een Oostlijn- of Noord/Zuidlijn-metrobord. Interesse? Schrijf je dan snel in, want er is maar plek voor 100 man.

Altijd al een bord willen hebben van de Oostlijn of de Noord/Zuidlijn? Dan is dit je allerlaatste kans! In navolging van 14 juni zullen we op woensdag 12 december de borden verloten. Er is plek voor 100 mensen en je wordt – na inschrijving – om 16.00 uur verwacht op Stationsplein 9. We hebben zowel oude Oostlijn-borden als ‘foute’ Noord/Zuidlijn-borden in de aanbieding. De kans dat je met een bord naar huis gaat is groot, maar welk bord dat is blijft een verrassing. De loterij is rond 17.30 uur afgelopen.

20180614-oostlijn-Bordenbingo-Ingrid-Koedood-11-1200x800

Op 14 juni werden er ook al borden vergeven.

Vervangen

In 2015 zijn we gestart met het vervangen van de metroborden van de oostlijn. Vanaf midden jaren ‘70 zijn diverse keren borden geplaatst in verschillende uitvoeringen en voor de duidelijkheid is nu gekozen voor één ontwerp. Dit betekende echter wel dat veel oude borden verwijderd zijn en omdat er zoveel animo voor de borden was, hebben we ze natuurlijk niet weggegooid. Wat betreft de Noord/Zuidlijn-borden: op een aantal stond bijvoorbeeld een verkeerd tramnummer, maar ook deze zijn dus bewaard gebleven.

Zelf meenemen

Op woensdag 12 december kun je diverse borden verwachten. Zo zijn er stationsnaamplaten, informatieborden, verwijzingsborden, uitgangsbordjes enzovoort. En de deal is: win je een bord, dan wel gelijk meenemen! Ook leuk: 12 december is meteen de dag dat we vieren dat de renovatie van de Oostlijn erop zit. Het programma is te vinden op amsterdam.nl/oostlijn, maar er kan nog iets wijzigen. Eind deze week maken we het programma definitief en wellicht kun je een bezoek aan de stations dan combineren met de bordenloterij.

Denk je eraan dat je je nog even via deze link inschrijft? Omdat de belangstelling vorige keer zo groot was, kun je zonder inschrijving helaas niet meedoen. Hopelijk tot volgende week woensdag!