Afbeelding
dinsdag 7 mei 2024

Werkzaamheden busstation Schiphol Plaza starten met graven proefsleuven

Niels Boszhard | Vervoerregio Amsterdam

De eerste werkzaamheden voor de verbouwing van het busstation bij Schiphol Plaza gaan van start. Vanaf 13 mei worden 33 proefsleuven gegraven om ondergrondse kabels en leidingen op kritische locaties van het werk in beeld te krijgen. Deze werkzaamheden zijn nodig om na de zomer te kunnen beginnen met de verbouwing van het busstation.

Met het graven van proefsleuven wordt de exacte ligging van kabels en leidingen bepaald. Voor de veiligheid plaatsen we afzettingen om de proefsleuven heen. Er wordt gewerkt aan één proefsleuf tegelijk. Aan het eind van de dag wordt deze weer dichtgemaakt. De afzetting kan in sommige gevallen voor kleine overlast zorgen voor reizigers.

Foto's door: Roger Cremers

Het busstation op Schiphol wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De huidige haltes maken plaats voor een nieuw groot busperron met overkapping en drie nieuwe trappen van het busstation naar het treinperron. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling met ruimte voor 500 fietsen. De vernieuwing bevordert de bereikbaarheid van Schiphol met het openbaar vervoer. Vanaf 2027 maken reizigers gebruik van het nieuwe knooppunt.