Afbeelding
dinsdag 13 december 2022

Testpanel van mensen met een beperking verbetert het openbaar vervoer

Jasmijn van Engelen

Sinds kort hebben Vervoerregio Amsterdam en de OV-coach een testpanel van mensen met een beperking. Denk aan iemand die blind is, reist in een scootmobiel of rolstoel, of met een laag verstandelijke beperking. Zij worden betrokken bij verschillende onderwerpen, zoals het testen van een reisapp, voertuigen of een station. Ook denken ze mee over communicatiemateriaal. In dit artikel lees je over hun eerste opdracht en spreken we een van de deelnemers Eddy. Hij reist elke dag naar zijn werk en in het weekend naar zijn moeder in Groningen. Eddy weet dus als geen ander hoe het werkt in het openbaar vervoer en waar hij op kan letten bij het testen.

Wayfinding

De eerste opdracht voor het testpanel had te maken met wayfinding. Wayfinding is een Engels woord. Het betekent hoe je als reiziger je weg kunt vinden op een station, perron en in een voertuig, zoals een tram of metro. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de borden die de weg wijzen. Het testpanel is op vier dagen met ambtenaren van de Vervoerregio en begeleiders van de OV-coach op pad geweest om een aantal stationslocaties samen (letterlijk) door te lopen. Eddy deed voor het eerst mee: ‘Het is mij goed bevallen. Ik heb gekeken of de borden duidelijk waren voor Nederlanders en ook voor toeristen. Maar soms waren letters heel klein of stond er te veel informatie op het bord waardoor het weer onduidelijk werd. Ook is er niet bij elke halte een paal met aankomsttijden. Ik twijfel wel of toeristen het allemaal begrijpen.’ De deelnemers zagen bijvoorbeeld ook dat een geleidelijn uitkwam bij een informatiebord zonder braille.

Gwenny zit net als Eddy in het testpanel. Zij heeft ook meegedaan aan de opdracht ‘wayfinding’.

Testen samen met ambtenaren

De deelnemers doen dit vrijwillig, omdat ze het belangrijk vinden dat iedereen kan reizen in het openbaar vervoer. Testen samen met ambtenaren is daarbij heel belangrijk en nuttig. Bram Nieuwstraten, beleidsadviseur bij de Vervoerregio: ‘Reizen met Eddy en de andere deelnemers geeft mij veel stof tot nadenken. Want over veel dingen die voor mij gewoon zijn denk ik niet meer na. Alleen wat voor mij gewoon is, is dat niet voor iedereen. Ik geloof erin dat wanneer we het openbaar vervoer begrijpelijker maken dat iedereen daar voordeel van heeft.’ Ook Eddy is hier positief over: ‘Ik vond het erg leuk om te doen en ze reageerden heel positief.’

Wat gebeurt er met deze informatie?

Het handboek wayfinding voor de metro gaat worden aangepast. Dit handboek geeft richtlijnen hoe de informatie in het metrostation eruit moet komen te zien. Bureau Mijksenaar helpt bij dit proces als het gaat om de inhoud en vormgeving van het handboek. Hiervoor wordt ook een bijeenkomst geregeld met de mensen van het testpanel. De ervaringen van het testpanel worden met het bureau en de ambtenaren besproken en, als we het eens zijn, meegenomen in het nieuwe handboek wayfinding.

Ook meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te doen aan het testpanel of wil je meer informatie? Dat kan! De begeleiding van de testpanelleden bij de opdrachten is in de vertrouwde handen van de OV-coach. Je kunt je aanmelden via ov-coach@mee-az.nl.