Afbeelding
dinsdag 2 mei 2023

Kom langs en fiets veilig: Fiets event in Purmerend

Jasmijn van Engelen

De Vervoerregio draagt bij aan het landelijke programma Doortrappen. 12 mei is er daarom een fietsfestival in Purmerend. Het belooft een informatieve en gezellige middagen te worden met fietstochten en een gratis fietsencheck. Doel van Doortrappen is om iedereen zo lang mogelijk op de fiets te houden.

IJs en Inlineskateclub, Trimpad 10

Op 12 mei is het feest in Purmerend. Van 11:00 uur tot 14:00 uur is op de IJs en Inlineskateclub Purmerend iedereen welkom voor een kopje koffie en thee, een check van de fiets en een gezellige fietsquiz. Het programma van de dag is hier te vinden.

Fietstochten

Onderdeel van het fietsevent zijn twee fietstochten door de regio. Want fietsen door de omgeving is mooi, gezond en gezellig. De fietstochten duren ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis, maar er moet wel aangemeld worden. Dat kan per mail: info@spurd.nl of per telefoon: 0229-418100.

Fietscheck

Vast onderdeel van de doortrappen activiteiten en de fietsevents zijn de fiets-checks. Natascha Shahbaziane, programmamanager bij Vervoerregio Amsterdam: ‘Met een veilige fiets op pad gaan verkleint de kans op ongelukken. En als je je zeker voelt op de fiets ga je ook zekerder het verkeer in. Door een fiets check te doen krijg je die zekerheid. En soms helpt het installeren van een extra spiegel of de aanschaf van een helm. Zo proberen we inwoners van de Vervoerregio zo lang mogelijk op de fiets te houden.’

5 tips om veilig te fietsen

Voorafgaand aan het event worden alvast vijf tips gegeven om veilig te blijven fietsen. De tips zijn handig voor alle leeftijden. Bijvoorbeeld de ‘tandenpoets’-tip. Sta bij het tandenpoetsen op één been. Zo train je je balans en evenwicht. En je kunt er makkelijk een gewoonte van maken. Iedereen moet immers zijn tanden poetsen. Nieuwsgierig naar de andere tips? Lees ze in de flyer van het event. Die vind je hieronder.

Doortrappen

Het programma Doortrappen is ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doortrappen wil dat iedereen zo veilig en zo lang mogelijk blijven fietsen en geeft ouderen handige tips. Zoals hoe zij bijvoorbeeld veilig op de fiets kunnen stappen. Doortrappen heeft ook informatie voor de mensen die werken met ouderen. Voor de fysiotherapeut, fietsenmaker of gymleraar is voorlichtingsmateriaal waarin staat hoe zij de oudere fietsers goed kunnen begeleiden. In de Vervoerregio organiseren steeds meer gemeenten activiteiten voor het programma Doortrappen.