Afbeelding
donderdag 6 september 2018

Wat vind jij? Hoe moet een artikel eruitzien?

Duco Vaillant

Omdat Wijnemenjemee.nl is overgegaan van de gemeente Amsterdam naar de Vervoerregio, zullen we de website – stap voor stap – gaan aanpassen. Waar we jullie laatst nog vroegen om suggesties aan te dragen voor nieuwe onderwerpen, willen we je nu vragen om je mening te geven over de vormgeving van artikelen.

De aanpassingen die we de komende tijd willen doen aan onze website zullen niet heel groot zijn. In eerste instantie zijn we vooral met praktische aanpassingen bezig, waarbij we de website zowel aan de voorkant als de achterkant ‘opruimen’. Zo hebben we vrijwel alle verzamelpagina’s – bijvoorbeeld de testpagina van de Noord/Zuidlijn – weggehaald. Ook worden de artikelen en reacties bij de oude artikelen tot en met 17 augustus 2018 weggehaald van de actuele website.

Klassiek wijnemenjemee.nl artikel

Onze website kent twee type artikelen. Allereerst het klassieke nieuwsartikel, dat sinds 3 jaar bestaat en tegelijkertijd geïntroduceerd werd met de geheel nieuwe website, die we met jullie hulp hebben ontworpen. We zijn nog steeds blij met het ontwerp. Een nadeel is wel de manier van reageren, waarbij het vooral bij een groot aantal reacties lastig te zien is, wie op wie reageert.

klassiek

Klassiek artikel.

Lijnennetartikel

Een paar maanden geleden is de Vervoerregio een campagne gestart over de veranderingen van het OV. Voor deze artikelen is ook een artikelpagina ontworpen met Vervoerregiokleuren en een andere reactiestructuur. Dit laatste is voor ons een experiment geweest. We zijn erg benieuwd wat jullie van deze manier van reageren vinden. Een voordeel hiervan is, dat vraag en antwoord dichtbij elkaar komen te staan. Een nadeel is dat een reactie op een reactie minder snel te vinden is, omdat deze niet op datum en tijd geordend is. Hier vind je een voorbeeld van een compleet lijnennetartikel.

nieuw

Reactiestructuur lijnennetartikel op wijnemenjemee.nl. De antwoorden komen onder de vragen te staan.

Mening

De komende tijd willen we graag een keuze maken tussen de klassieke wijnemenjemee.nl artikelpagina en het lijnennetartikel. Een derde optie is een tussenweg, waarbij we een combinatie maken van deze twee artikelen waarbij we bijvoorbeeld wel het ontwerp van de klassieke artikelen aanhouden, maar de reactiestructuur van de lijnennetartikelen toepassen. Omdat we de site uiteindelijk voor de volgers maken, horen we hieronder in de reacties graag waar jullie voorkeur naar uitgaat. Bij voorbaat dank!