Afbeelding
maandag 6 april 2020

Verwijderen retourbemaling Sportlaan in april en mei

Hilde Postma

VITAL heeft de retourbemalingsinstallaties bij Sportlaan uitgeschakeld. Nu de vloeren en de waterkelders van de ongelijkvloerse kruising gebouwd zijn, kunnen de retourbemalingsinstallaties verwijderd worden. De eerste retourbronnen die weggehaald worden, zijn de bronnen bij Gondel/ Groenelaan. Daarna volgen de bronnen bij Sportlaan, Ambrosiuslaan en Van der Hooplaan. De laatste leidingen worden eind mei bij Beneluxbaan en fietstunnel Marne weggehaald.

door Danielle Opdam

Verwijderen retourbemalingsinstallaties

Voor deze werkzaamheden werkt VITAL vanaf een deel van de rijbaan, fietspad en/of parkeervakken met een vrachtwagen en servicebus voor het laden en lossen van materieel. De werklocatie schuift elke dag op. Tegelijk met het verwijderen van de retourbronnen worden ook de rijplaten en het hekwerk verwijderd, en de bermen en straten in oorspronkelijke staat hersteld.

Het werk aan de Amstelveenlijn gaat door, ondanks de coronacrisis

Wat gaan omwonenden ervan merken?

  • Er wordt in april en mei gewerkt op reguliere uren, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur.
  • De straten en omliggende buurten blijven altijd bereikbaar.
  • Busbaan Van der Hooplaan afgezet: van maandag 11 tot en met vrijdag 15 mei tussen 9.00 en 15.00 uur.
  • Rijstrook Beneluxbaan richting Amsterdam tussen fietstunnel Marne en Sportlaan afgezet: dinsdag 26 en woensdag 27 mei tussen 9.00 en 16.00 uur. De fietstunnel bij Marne is bereikbaar.
  • Afsluiting in- en uitrit Sportlaan: op maandag 13 en dinsdag 14 april tussen 9.00 en 16.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
  • Afsluiting doorsteek Ambrosiuslaan: op woensdag 15 april tussen 9.00 en 16.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?