Afbeelding
dinsdag 16 maart 2021

Vervoerregio feliciteert beste (thuis)werkgevers van Noord-Holland en Flevoland!

Hilde Postma

Precies een jaar geleden ging Nederland in lockdown. Ineens moesten we massaal thuiswerken. Dat was soms best even aanpassen voor werknemers en werkgevers. Welke werknemer is in 2020 nét dat stapje verder gegaan om het (thuis)werken makkelijker te makken? Mobiliteitsplatform Zo Werkt Het zocht naar de beste (thuis)werkgevers van Nederland. De winnaars voor de regio Noord-Holland en Flevoland zijn nu bekend: KarTent, Bambuu, Stichting Woonwaard en Omring hebben de regionale Zo Werkt Het-Award gewonnen! Belangrijke boodschap van de winnaars is om het goede dat we nu geleerd hebben meenemen voor de toekomst!

De winnaars

Bekijk hier de video met het interview met de winnaars:

Fit

De winnende bedrijven haalden alles uit de kast. Van pubquizzen tot kookcursussen. Van Arbo verantwoorde thuiswerkplekken en kinderopvang tot een luisterend oor. Per post gingen kaarten, cadeaus en fruitmanden. Teams werden fit gehouden via online sportklassen en er werden vele cursussen aangeboden.

De regionale winnaars

De Zo Werkt Het Award werd in 4 verschillende poules uitgereikt, zo maken zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op deze eervolle prijs. De volgende regio-winnaars zijn gekozen uit alle nominatie-inzendingen uit de regio Noord-Holland.

·         In de categorie 0-20 werknemers KarTent
·         In de categorie 20-50 werknemers Bambuu
·         In de categorie 50-200 werknemers Stichting Woonwaard
·         In de categorie 200+ werknemers Omring

De vier regionale winnaars dongen op 16 maart – samen met alle andere regionale winnaars – mee naar de landelijke award. De werkgever Omring won hier bij in de categorie 200+ medewerkers. Meer weten? Lees dan het volledige bericht hier. 

Lange termijn

Overheden, waaronder de Vervoerregio, en werkgevers in de metropoolregio Amsterdam willen de kansen voor gedragsverandering in de mobiliteit als gevolg van corona ook voor de lange termijn benutten. Bijvoorbeeld door meer thuis te werken. Het afgelopen jaar zijn belangrijke stappen gezet in het terugdringen van de hyperspits van de auto en het OV in de metropoolregio Amsterdam. Zo zijn er afspraken gemaakt tussen de overheden en werkgevers om structureel meer thuis te werken, andere start- en eindtijden te hanteren en te zorgen voor meer spreiding over de verschillende vervoermiddelen.

Felicitaties

Het team van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid feliciteert alle winnaars met deze welverdiende award! De Vervoerregio Amsterdam is een van de samenwerkende partijen in Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?