Afbeelding
dinsdag 29 oktober 2019

Nieuw haltemeubilair in de Vervoerregio

Lútsen de Jong

De gemeenten Landsmeer, Waterland, Edam-Volendam en mogelijk ook Haarlemmermeer krijgen nieuw haltemeubilair! Na een uitgebreid aanbestedingstraject is de opdracht om nieuw haltemeubilair te plaatsen gegund aan Outdoor Furniture Nederland (OFN). In 2020 gaan ze het meubilair plaatsen.

Al eerder, met de komst van de R-net bussen, werden er nieuwe R-net haltes geplaatst in de Vervoerregio. Aangezien R-net een keurmerk is, moesten deze haltes aan een bepaalde kwaliteit voldoen en zijn ze ontworpen met het oog op een betere reisbeleving, een prettiger verblijf voor de reizigers op halteplaatsen en een soepele overstap. Heel mooi natuurlijk, maar op de haltes waar nu geen R-net bus stopt, verschilde de stijl en kwaliteit van het haltemeubilair per gemeente. Om hier meer eenheid in te brengen en om de kwaliteit van deze haltes te verbeteren, ging de Vervoerregio – in samenwerking met de bovengenoemde gemeenten – op zoek naar een oplossing.

Een kleine artist impression van de haltes die komen.

Pilot

Deze samenwerking resulteerde in een pilot met nieuwe haltemeubilair, die door OFN wordt geplaatst in Landsmeer, Waterland, Edam-Volendam en mogelijk ook Haarlemmermeer. Een tweede aanbesteding die momenteel nog loopt betreft het beheer, onderhoud en de reclame exploitatie van de haltes. Binnen deze opdrachten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar als de haltes aan het eind van hun levensduur zijn. Daarmee is er sprake van een vrijwel 100% circulaire aanbesteding.

Evaluatie

De Vervoerregio en de betrokken gemeenten zullen na de plaatsing de resultaten van de pilot evalueren. Bij een positief resultaat wordt er gekeken of ook andere gemeenten, met aflopende contracten, interesse hebben in een gezamenlijk aanbesteding. Een goede stap richting meer reiscomfort, duurzaamheid en innovatieve samenwerking binnen de Vervoerregio.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

8 januari 2020 | 21:00

Waterlander

@Lútsen
Bedankt voor de snelle reactie.

8 januari 2020 | 16:39

Lútsen de Jong

@Jan.Meeuwenberg

De gemeenten hebben een contract met een bedrijf dat het beheer & onderhoud van de abri’s verzorgt. Ook voor de nieuwe abri’s (die overigens nog niet buiten staan, de verwachte plaatsing is rond de zomer van 2020) wordt er een dergelijk contract afgesloten door gemeenten. Indien er om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld graffiti) onderhoud aan de abri nodig is, zijn de gemeenten dan ook het eerste aanspreekpunt. Zij sturen vervolgens het onderhoudsbedrijf aan.


^ Lútsen

8 januari 2020 | 16:36

Lútsen de Jong

@Waterlander de halte Pierebaan is meegenomen. Ook hier worden in 2020 R-net abri’s geplaatst.


^ Lútsen

7 januari 2020 | 14:46

Waterlander

Graag halte Pierebaan meenemen; deze heeft nooit een R-net abri gekregen terwijl daar onder meer lijn 315 stopt. Er is ooit alleen een R-net paal/klok geplaatst.

7 januari 2020 | 12:37

Jan.Meeuwenberg

@Lútsen: Heeft de gemeente een contract met een bedrijf voor de verwijdering van al dat graffiti? De gemeente zou daar mensen voor in vaste dienst kunnen nemen, werk genoeg en misschien goedkoper dan het uitbesteden. Als er ergens wat geklodderd is dan zou het weer snel verwijderd kunnen worden wat die graffiti gasten kan ontmoedigen misschien.

7 januari 2020 | 08:58

Lútsen de Jong

@wim van tuyl @trolly

Bedankt voor jullie betrokkenheid. Ik heb het inmiddels doorgestuurd naar de betrokken partijen. Laat je het ons weten als de graffiti verwijderd is?

^Lútsen

7 januari 2020 | 07:45

trolly

@wim van tuyl: Als die graffitti er eventueel op zit, is er reden aan te nemen dat dat al gebeurt. De aanzuigende werking die je beschrijft is namelijk ook bekend bij degenen die het onderhoudswerk doen.

6 januari 2020 | 17:02

wim van tuyl

En het zou fijn zijn als de eventuele graffiti zo snel mogelijk wordt verwijderd. Dat is niet enkel prettig voor de reiziger maar schijnt ook één van de meest effectieve manieren te zijn om herhaling te voorkomen.

Wim van Tuyl

Amsterdam

20 november 2019 | 15:05

Lútsen de Jong

@marcel We zijn er meteen mee aan de slag gegaan. Als het goed is, is het inmiddels allemaal hersteld. Excuses voor de late reactie, maar we wilden je niet van het goede nieuws onthouden. 

Fijne dag,

Lútsen

29 oktober 2019 | 22:08

Gerard

Gelukkig, bankjes met leuning. Dat is voor ouderen en minder validen heel belangrijk.

29 oktober 2019 | 15:00

marcel

worden die DRIS’sen dan ook eindelijk eens gerepareerd? op Ilpendam Dorp, aan de dorpse kant mist de DRIS ook al maanden…. staat wat armoeiig he zo die draden loshangend

Wil je dit bericht delen?