Afbeelding
dinsdag 23 juli 2019

Eerste genodigden bezoeken mock-up M7

Saskia Neijzing

Vandaag hadden de eerste genodigden de eer om de mock-up van de nieuwe metro M7 te mogen bekijken. Bestuurders Gerard Slegers (Vervoerregio), Alexandra van Huffelen (GVB) en Andrés Arizkoretta Garcia (CAF) hadden de eer de mock-up te onthullen.

Tijdens een kleine bijeenkomst bedankte portefeuillehouder Gerard Slegers namens de Vervoerregio GVB, de gemeente Amsterdam en producent CAF voor de voorspoedige samenwerking. Hij benadrukte dat de partijen elkaar nodig hebben om dergelijke projecten tot een goed einde te brengen.

De M7-metro aan de binnenzijde. Alle bezoekers mogen stemmen over de hoogte van de stangen en het type stoelen.

Moderne metrovloot

“We zien dat de vraag naar goed openbaar vervoer stijgt en in die vraag moet worden voorzien. De metro is de ruggengraat van ons regionale OV-systeem. Dankzij zijn betrouwbaarheid en snelheid levert de metro een belangrijke bijdrage aan de regionale bereikbaarheid. En dat is natuurlijk waarbij het ons als Vervoerregio om draait. Dus dat betekent dat reizen met de metro niet alleen een snelle, maar ook een comfortabele manier van reizen moet zijn. Deze nieuwste metro vervangt ouder materieel, maar vangt ook groei op het metronet op. Na instroom van de M7 beschikt GVB, samen met de M5/M6, over een moderne metrovloot die klaar is voor de toekomst”, aldus de portefeuillehouder.

De M7-metro van de voorkant.

Onthulling

Na de korte speeches van de drie bestuurders, onthulden zij de mock-up. De aanwezigen kregen daarna de mogelijkheid het model uitgebreid te bekijken. GVB opende vorige week de inschrijving voor geïnteresseerden om in de vakantie de expositie te bezoeken. De plaatsen hiervoor waren binnen een dag vol. Bezoekers kunnen stemmen over varianten voor het interieur. Vanaf half 2021 moeten de M7 metro’s gaan rijden op het Amsterdamse metronetwerk