Afbeelding
dinsdag 8 oktober 2019

Keerlus 26 getest

Renske van Bers

We kondigden het een tijdje geleden al aan: begin oktober zou de nieuwe keerlus van 26, naast het Centraal Station, getest worden. Gisteren was het zover en gleed het trammetje soepel over de lus.

De keerlus zal straks gebruikt worden in het geval van calamiteiten, evenementen of bij werkzaamheden waardoor tram 26 niet vanaf de centrumzijde van Centraal Station kan vertrekken. Denk bijvoorbeeld aan de Dam tot Dam-loop, de Sinterklaasintocht of een grote demonstratie. Zonder deze keerlus is er namelijk helemaal geen OV vanaf het centrum voor de bewoners en bezoekers van IJburg en om deze reden leggen we nu dus specifiek voor de 26, deze keerlus aan.

Filmpje Metro en Tram
 

Planning

Omdat project De Entree op het Stationsplein bezig is met een grote herinrichting en er eind oktober grote werkzaamheden op stapel staan, moet de keerlus half oktober klaar zijn. Dan kan de 26 in ieder geval gewoon rijden en hebben reizigers geen last van dit werk. Voordat het klaar is, moesten we alleen dus nog wel even testen, voordat ook jij er gebruik van kunt maken.