Afbeelding
dinsdag 11 mei 2021

Informatie en tips over reizen door Amsterdam

Hilde Postma

Wegen, sporen, bruggen: in Amsterdam wordt altijd wel ergens aan gewerkt. Voor reizigers kan dit hinder opleveren. Amsterdam Bereikbaar wil reizigers daarom zo goed mogelijk informeren over alle werkzaamheden én tips geven om slimmer te reizen. Op www.amsterdambereikbaar.nl vind je vanaf nu welke werkzaamheden je kunt verwachten op jouw route.

Bereikbaarheidsagenda

Op de site is een ‘bereikbaarheidsagenda’ te vinden. Deze vind je door op de homepage de button ‘Stel je reisprofiel in’ aan te klikken. Hier vul je in hoe en waarmee je door de stad wilt reizen. Je krijgt vervolgens te zien op welke dagen werkzaamheden gepland staan op jouw route en hoeveel hinder je daarvan kunt verwachten.

Tips om slimmer te reizen

Je kunt op de website ook informatie vinden over ‘reisalternatieven’: andere opties om door de stad te reizen. Soms is het namelijk slimmer om van A naar B te reizen met bijvoorbeeld ‘deelvervoer’ zoals elektrische scooters en bakfietsen, deelauto’s en OV-fietsen. De site bundelt de informatie hierover en biedt handige tips.

Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een platform voor partijen die zich inzetten voor de bereikbaarheid van de regio. Denk aan infrabeheerders, mobiliteitsprofessionals en vervoerders, maar ook aan alle infraprojecten die in en rond Amsterdam op de planning staan. Door deze organisaties met elkaar te verbinden en samenwerking makkelijker te maken, werken we met elkaar aan één doel: zorgen dat reizigers zo min mogelijk hinder ervaren van werkzaamheden aan weg en spoor.  De  gemeente AmsterdamRijkswaterstaatProRailprovincie Noord-Holland en Vervoerregio Amsterdam zijn de partners die samen Amsterdam Bereikbaar vormen. Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers.

Voor meer info zie: https://www.amsterdambereikbaar.nl/

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?