Afbeelding
vrijdag 27 september 2019

Foto- en filmexpositie ‘Met man en macht’ in Amstelveen InZicht

Renske van Bers

Afgelopen augustus werd de gigantische zomeroperatie aan de Amstelveenlijn succesvol afgerond. Een operatie die Amstelveen flink op de kop heeft gezet. Maar waar Amstelveners ook met veel bewondering naar keken, want wat werd er in zes weken tijd veel werk verricht. In de foto- en filmexpositie ‘Met man en macht’ is nu te zien hoe zoiets er van dichtbij uit ziet.

De expositie ‘Met man en macht’ is van woensdag 25 september t/m vrijdag 25 oktober te beleven in het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein 103 op de 2e verdieping in de bibliotheek. De toegang is gratis. De openingstijden staan op www.amstelveeninzicht.nl.

 

De vernieuwing van de Amstelveenlijn wordt uitgevoerd in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en begeleid door de afdeling Metro en Tram van de gemeente. Hoofdaannemer voor de vernieuwing van de Amstelveenlijn is VITAL, een samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS.

Maak kans op een VIP-rondleiding bij de Amstelveenlijn

Uit de vele foto’s die zijn gemaakt van de zomeroperatie kunt u in Amstelveen InZicht uw favoriete foto kiezen. Hiermee maakt u kans op een VIP-rondleiding op de bouwplaats van de Amstelveenlijn. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een stembiljet invullen in InZicht.

Zomeroperatie Amstelveenlijn

Van 14 juli t/m 25 augustus werd er zes weken lang zeven dagen per week, 16 uur per dag aan één stuk doorgewerkt aan de Amstelveenlijn. In deze periode zijn er twee ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein aangelegd, vijf nieuwe haltes  gebouwd en 6,6 km spoor vernieuwd van Buitenveldert tot en met het Stadshart. Tram 5 en 6 werden in die periode vervangen door bus 45.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?