Afbeelding
dinsdag 11 juni 2019

Dag van de Bouw: Kom je kijken bij de projecten op Zuidas?

Renske van Bers

Op de Dag van de Bouw, 15 juni aanstaande, is de Zuidas ook van de partij. De belangstelling is inmiddels zo groot dat er op deze dag een aantal extra rondleidingen georganiseerd worden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus voor sommige events moet je je wel even aanmelden

De Dag van de Bouw in Zuidas, op zaterdag 15 juni 2019, belooft een evenement te worden dat je niet mag missen. Ben je architectuurliefhebber? Dan heb je nu de kans om een reis te maken door architectuurwalhalla Zuidas. Wil je juist meer weten over wat ‘circulair’ nu eigenlijk is? Ga dan mee met een rondleiding door Circl, het vrijwel honderd procent circulaire gebouw op het Mahlerplein. Deze rondleiding eindigt op een van de mooiste daken van Zuidas. Ben je benieuwd wat er zo ingewikkeld én mooi is aan een groot infrastructuurproject? Neem dan een kijkje bij Zuidasdok. De bouwers van Zuidasdok, aannemerscombinatie ZuidPlus, nemen je namelijk mee naar 3 locaties van het project. En tot slot de ‘ever green’ van deze Dag van de Bouw: een kijkje in ondergronds Zuidas. Nee, dit gaat niet over duistere praktijken, maar over het ordenen van een kabelspaghetti in een indrukwekkende kabels- en leidingentunnel.

Bouwplaatsen: vrij toegankelijk

Je hoeft je dus overigens niet voor alle events die op de Zuidas op 15 juni gepland staan aan te melden. Tussen 10.00 en 16.00 uur rijden er bijvoorbeeld twee treintjes door Zuidas, die je naar verschillende bouwplaatsen brengen en waar je gewoon kunt opstappen. De aannemers die hier werken, hebben deze dag hun werkterreinen opengesteld voor het publiek. Je krijgt dus een uniek inkijkje in alles wat komt kijken bij de bijzondere bouwwerken die momenteel op de Zuidas verrijzen. Ga bijvoorbeeld naar de skybar van 2Amsterdam, hartje Zuidas. Minstens zo spectaculair is het om uit te stappen bij het nhow Amsterdam RAI hotel, met een schitterend uitzicht over stad en land. Wil je zien waar straks recht wordt gesproken? Laat een van de twee treintjes je dan naar de bouwplaats van de nieuwe rechtbank brengen. En dan is er natuurlijk nog de ‘high speed’ bouw voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap: laat je alles vertellen over de razendsnelle bouw van het EMA-hoofdkantoor.

Meer weten en inschrijven?

Bekijk hier het complete programma en schrijf je in voor een van de rondleidingen. Veel plezier!

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil je dit bericht delen?