Afbeelding
woensdag 24 juli 2019

Ombouw Amstelveenlijn in beeld

Renske van Bers

Sinds zondag 14 juli staan de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn in de hoogste versnelling. Iedere dag wordt er bijna het klokje rond gewerkt van Buitenveldert t/m het Stadshart. In beeld een impressie van de werkzaamheden van de afgelopen dagen, gemaakt door (daar istie weer) Gé Dubbelman.

De eerste dag werden gelijk de verkeerslichten weggehaald. Deze komen op een iets andere plek terug en gaan na de zomerwerkzaamheden weer aan. In de eindsituatie met een ovaalrotonde zijn ze niet meer nodig.

Om de rails te kunnen verwijderen moeten de bouten toch echt allemaal los. Om hoeveel stuks zou het gaan denk je?

Vernieuwen van halte Stadshart: eerst alles verwijderen/slopen daarna vindt de nieuwbouw plaats.

Ook de bovenleiding wordt vernieuwd gedurende deze zes weken.

Het uitgraven van de bak bij Kronenburg is gestart.

Zet 'm op deze zomer! Zonder deze en alle andere bouwvakkers geen nieuwe Amstelveenlijn.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

29 juli 2019 | 16:36

n-evo

@Han Schomakers Lage resolutie van de foto’s hier op de website dus, de bronbestanden zijn uiteraard van veel hogere resolutie en kwaliteit.

28 juli 2019 | 19:13

Jan.Meeuwenberg.

Door die prachtige foto’s blijven we aardig op de hoogte wat er zoal komt kijken, bij de ombouw van de Amstelveenlijn, wat zal het een verbetering zijn als die lijn klaar is.Hopen dat ze weer gouw aan de gang kunnen waar het werk nu stil licht, het zal een mooi gezicht zijn als we via de webcam het dakdeel kunnen zien opschuiven, jammer dat er weer eens problemen zijn bij een groot project, maar dat zal ook wel weer goed komen.Maar het is triest om te lezen dat het Rijk nu een onderzoek wil instellen naar het nut en noodzaak van de Zuidasdok, ik ben een bedrag tegengekomen van 1,6 miljard waar misschien al 100 miljoen bovenop kan komen.(gigantische bedragen) Het kan wel eens een project worden wat de tegenslagen zoals bouwtijd en kosten doet vergeten. van de N/Z-lijn. maar de N/Z-lijn was een goede investering, dankszij commissie Veerman al weer lang geleden, is er een goed besluit genomen door die lijn toch maar af te maken, daar gaat Amsterdam voordeel mee doen.

28 juli 2019 | 09:59

@Alain: Danke, gleichfalls.

28 juli 2019 | 09:12

Alain

@trolly
Gesundheit.

27 juli 2019 | 21:36

@Alain:
Gut.

27 juli 2019 | 20:45

Alain

@trolly
Da’s z’n broer.

27 juli 2019 | 20:39

@Alain:
Goh.

27 juli 2019 | 19:11

Alain

@Jan.Meeuwenberg.
Gé.

27 juli 2019 | 18:58

Jan.Meeuwenberg.

@johan siemons: Wat een drukte over een pixel meer of minder, de foto’s zijn prima. Ik vraag me wel eens af of een volger zich afvraagt
waar zullen we ons nu weer eens druk om maken, als er even geen interessantere onderwerpen zijn. Vroeger stond er bij elke foto die door G’ gemaakt was zijn naam bij vermeld toch? Die Ge” heeft heel wat keren op de knop gedrukt voor al die honderden foto’s.af te drukken. Ge’ zal vaak blij geweest zijn om bij al die prachtige momenten erbij geweest te zijn.

27 juli 2019 | 17:33

@johan siemons: Dat laatste zou natuurlijk zomaar het geval kunnen zijn. We leven tenslotte niet meer in het tijdperk van de telex, nietwaar?

27 juli 2019 | 17:33

Han Schomakers

@Renske van Bers, Vervoerregio Amsterdam: Een hele, fijne vakantie gewenst! “Take care!”

27 juli 2019 | 16:53

johan siemons

@johan siemons

ik weet het weer…dan zien wij door de lagere resolutie “hakkels” ontstaan . tenzij dat tegenwoordig weer wordt verbloemd door voortschrijdende digitale techniek . bent u er nog 🙂 ?

27 juli 2019 | 16:50

johan siemons

@Han Schomakers

…en anderen . als de beelden van gé’s camera in lage resolutie zijn “gezet” dan kan dat un verklaring zijn . ik ben al weer jaaaaren weg uit de metier . dus zou het voor mij nieuw zijn dat een grotere pixel ( is dus een afkorting van “picture element” ) het ontstaan van de aangeleverde beelden kan vergroven . ik ga – los van wat anderen gaan ondernemen – dit verder onderzoeken … – met respect voor de toelichting van de voorlichtster ( naam vergeten ) 🙂

27 juli 2019 | 14:09

Han Schomakers

@Alain @Johan Siemons @n-evo @Gerard @trolly:Volgens mij is er heel iets anders aan de hand!De foto’s van Gé zijn altijd superscherp! Daar kan het dus niet aan liggen. Wat echter mogelijk is, is dat bij het inkopiëren van de foto’s op de website de resolutie (automatisch) is aangepast. Of dat de foto’s niet op de juiste manier zijn verkleind. Dat geeft altijd (onbedoeld) onscherpere beelden. Als ik op mijn computer de foto op de website maximaal uitvergroot, dan valt het direct op dat het beeld niet scherp (meer) is.De vraag is dus: zijn de originele foto’s -die qua MB’s heel groot kunnen zijn- op de juiste manier verkleind? Het woord is nu aan Renske en/of Duco…

27 juli 2019 | 14:34

Renske van Bers

@Han en andere volgers, het zijn lage resolutie beelden:) Nu ga ik op vakantie, aju! Groet, Renske

27 juli 2019 | 13:09

johan siemons

@Alain

ik ben ooit begonnen als “reproductiefotograaf”. dat heette zo in de grafische industrie . dat was nog in de tijd van de “natte plaat” . later kwam ik terug in de metier die inmiddels – voor wat betreft het litho-voortraject van het drukken – uitkwam op litho’s via de digitale aanpak . dia’s die scherp waren vertoonde na eindeloos vergroten – digitaal dus afgetast – nog steeds die scherpte .wel ging de resolutie/het oplossend vermogen een deuk krijgen door de combinatie met de korrel van de film/dia . nogmaals de scherpte bleef . kijk ook maar bij bijvoorbeeld foam in amsterdam naar stringent vergrote foto’s . scherpte blijft en de korrel laat zich zien . ik vroeg ook aan gé wat er aan de hand zou kunnen zijn . het gaat hier om de beelden die vertoont worden bij het onderwerp “ombouw amstelveenlijn in beeld” . dit is gelijk mijn antwoord op de vraag over welke foto’s ik het dan heb , bij deze .

27 juli 2019 | 12:45

n-evo

Lage resolutie van de foto’s in combinatie met een relatief hoge compressie van het JPG-bestand. Dan zijn we er toch wel?

27 juli 2019 | 12:19

Alain

@johan siemonsIk ben zelf werkzaam in de IT, en krijg daar vaak gebruikers van de producten die ik ontwikkel die zich melden met ‘hij doet het niet, en dat ligt daaraan’. Mijn eerste uitdaging is dan door blijven vragen naar wat ‘het’ precies ‘niet doet’. Mijn tweede uitdaging (die min of meer parallel aan de eerste aangegaan moet worden) is om vooral niet mee te gaan in de ‘en dat ligt daaraan’-suggestie van de gebruiker. Hij (zij) kán daarin gelijk hebben, maar is vaker ook maar een slag in de rondte aan het slaan.Dus laat ik mijn IT-mindset nu ook maar even op jou los. Ten eerste: kun je aangeven op welke foto(‘s) en waar op die foto(‘s) je precies ‘licht onscherpte’ ervaart? Daarnaast: zou het zo kunnen zijn dat de suggestie die trolly oppert en die jij zo makkelijk aan de kant schuift, namelijk dat het ervaren probleem in de resolutie op deze site zit en niet zozeer in Gé’s scherpstellingsvaardigheden, niet ook in overweging genomen moet worden?

27 juli 2019 | 11:35

Gerard

Wat mij weer opvalt bij de foto’s van Gé is dat mens centraal staat. De mens die het, ondanks alle hulpmiddelen, toch maar weer doet. En dat ook bij deze hoge temperaturen.Petje af voor dat kunstenaarschap.

27 juli 2019 | 11:10

johan siemons

@trolly

beste trolly ,

waarom waren zijn eerste producties voor deze site dan wel scherp ? dat vroeg ik toch ?

27 juli 2019 | 09:29

@johan siemons: Als je dat ziet bij inzoomen dan zal dat eerder aan de resolutie op de site liggen dan aan Gé, zijn mytische krachten of de magische instrumenten die hij bedient.

27 juli 2019 | 09:16

johan siemons

nu ik nog eens naar de beelden van gé kijk valt mij de lichte onscherpte van alle foto’s op . ben ik van gé met zijn camera(s)  met superlens niet gewend . is er iets gaande gé ?  

26 juli 2019 | 12:45

Sietze

Is het de bedoeling dat tram 5 en 6 na de zomerperiode (dus vanaf 26 aug 2019) al door de nieuwe ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein rijden?

26 juli 2019 | 07:38

Han Schomakers

@toemiee: J, ik denk het wel… 🙂

25 juli 2019 | 21:41

toemiee

@Han Schomakers Genoeg beeld en herinneringen toch?! Denk dat ik zoveel van het oude kan houden als dit nieuwe!

25 juli 2019 | 11:51

Rudie

@RenskeWanneer gaat de webcam nu werken?

25 juli 2019 | 13:22

Renske van Bers

@Rudie, dat vraag ik na. Groet, Renske

25 juli 2019 | 09:00

Han Schomakers

@ Renske en @ Gé: weer prachtige actiefoto’s! Het slopen is blijkbaar nog niet voorbij. Wat men ook vindt c.q. vond van de Amstelveenlijn, het is toch jammer dat letterlijk alles op de schop gaat. De nieuwe Amstelveenlijn zal daarna best wel een verbetering zijn, maar toch…

25 juli 2019 | 13:23

Renske van Bers

@Han, dank ik geef het door! Groet, Renske

Wil je dit bericht delen?