Afbeelding
dinsdag 9 augustus 2022

Beste Doortrappers van 2022 in de vervoerregio gezocht!

Jasmijn van Engelen

Fietsen is gezond voor iedereen van elke leeftijd en is razend populair. Ook onder 60+ers zijn er een hoop bewoners die dagelijks op de pedalen staan. Dat is bijzonder, gezond én mooi en daarom schenken we er extra aandacht aan. Om deze reden loopt nu de verkiezing van ‘Beste Doortrapper van 2022’, speciaal gericht op deze doelgroep. Begin jij al aan iemand te denken?

Doortrapper per gemeente

In elke gemeente van de vervoerregio wordt de Beste Doortrapper gezocht. Deze krijgt een prachtige bokaal uitgereikt en krijgt de eretitel van Beste Doortrapper in zijn/haar gemeente. Ken jij of ben jij een fanatieke fietser (60+) die regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Nomineer deze persoon dan voor Beste Doortrapper 2022. Je mag ook jezelf nomineren. Dit kan tot 31 augustus.

Nomineren

Hoe nomineer je iemand of jezelf? Heel simpel: stuur een e-mail naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com en vertel daarin waarom hij/zij/hen de ‘Beste Doortrapper 2022-bokaal’ verdient. Vergeet de naam, locatie, leeftijd, e-mailadres en het fietsverhaal niet! *

Even vergeten welke gemeenten allemaal binnen de vervoerregio Amsterdam vallen? Dit zijn:  Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaam, ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Vervolg

Wat gebeurt er na deadline voor nominatie? Dan worden uit alle fietsverhalen per gemeente drie doortrappers gekozen. Op www.doortrappen.nl kun je dan stemmen op de genomineerden. Ook worden hun verhalen gedeeld op de website en social media van Verkeer en Meer. Per gemeente wint de doortrapper met de meeste stemmen.

Extra activiteiten

Naast de verkiezingen bezoekt Doortrappen team dit jaar in september en oktober diverse gemeentes. Iedereen van 60+ is op deze dagen welkom om langs te komen voor een gezellig praatje, advies over veilig fietsen en te draaien aan het Doortrappen prijzen-rad. Benieuwd waar Doortrappen actief is bij jou in de buurt? Houd de website  www.doortrappen.nl in de gaten.

Doortrappen is landelijk programma om 55+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Doortrappen wordt in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam regionaal uitgevoerd. Dat gebeurt in samenwerking met de deelnemende gemeenten binnen de Vervoerregio Amsterdam en lokale partners. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amsterdam en omgeving.

* Met de persoonsgegevens zal conform de AVG worden omgegaan. Eventuele persoonlijke gegevens worden na de uitreiking verwijderd.