Afbeelding
donderdag 6 augustus 2020

Werkzaamheden Amstelveenlijn in beeld

Hilde Postma

Deze week kreeg het projectteam Amstelveenlijn bezoek van burgemeester Tjapko Poppens. Op vrijdag 7 augustus gaat de rotonde bij Sportlaan helemaal open; vandaag vast een kijkje hoe get geworden is. Vanaf maandag 17 augustus start de test- en oefenperiode voor de trams. Dan zijn tussen Ouderkerkerlaan en het opstelterrein regelmatig de nieuwe trams te zien!

Op maandag 3 augustus nam burgemeester Tjapko Poppens een kijkje bij het werk van de Amstelveenlijn. Bas de Jong, Felix Paleari, Wendy van der Meulen en Fred Vaes vertelden over het werk.

Foto: Lilian Aarts

VITAL voert nog wat straatwerk uit en plaatst de lichtmasten bij Sportlaan-oost. Op vrijdag 7 augustus is de rotonde helemaal open. Ook de afsluiting bij de Maarten Lutherweg is dan voorbij. De fietspaden langs de Beneluxbaan zijn uiterlijk vrijdag 14 augustus open. De fietsdoorsteek bij de Mont Blanc komt vanaf dan te vervallen.

Foto: Gé Dubbelman

De rotonde bij Sportlaan ziet het er al heel anders uit dan een jaar geleden.

Foto: Gé Dubbelman

De testtram voor halte Poortwachter. Nieuwe wissels, de bovenleiding en haltes zijn al eerder getest. Vanaf maandag 17 augustus start de test- en oefenperiode voor de trams. Vanaf dan kun je ook tussen Ouderkerkerlaan en opstelterrein de nieuwe trams regelmatig voorbij zien komen.

Foto: Gé Dubbelman

En ook het opstelsterrein is al door de 15G tram bezocht.

Foto: Gé Dubbelman